طرح توجیهی تولید پرلیت
طرح توجیهی تولید پرلیت به منظور فرآوری نوعی سنگ آتشفشانی از نوع سیلیکات طراحی و نوشته می شود. در پرلیت به موجب منجمد شدن گدازه های آتش فشانی، مقداری آب در آن ها ذخیره می شود که در دمایی میان 400 تا 1300 درجه سانتی گراد از داخل آن حارج می شود و در نهایت ماده سفید رنگ به نام پرلیت ایجاد می گردد. امروزه پرلیت دارای کاربردهای گسترده ای در صنعت های مختلف شامل صنعت کشاورزی و پرورش گل و گیاه، گلخانه، ساختمان سازی و بتن، ریخته گری، فیلتراسیون، سنگشور کردن پارچه های جین و … می باشد. در صورتی که علاقه مند به فعالیت در زمینه تولید پرلیت می باشید، برای اطلاع از تمامی جوانب طرح توجیهی تولید پرلیت تا انتهای این مقاله همراه ما باشید. به شما جهت شروع کار و طرح توجیهی خدمات ارائه دهند. در ادامه خلاصه ای از طرح تولید چیپس آورده شده است.
برای دریافت مشاوره در زمینه انواع طرح های توجیهی میتوانید با مشاوران مرکز مشاوره کسب و کار کاردوک از طریق شماره 02166418908 تماس بگیرید.
معرفی محصول | طرح توجیهی تولید پرلیت
در سال های بسیار دور و قبل از قرن سوم، پرلیت به عنوان یک شیشه آتش فشانی شناخته می شد اما شناخت این محصول به صورت پرلیت به سال 1914 باز می گردد که افراد فکر می کردند که پرلیت یک سنگ آتش فشانی است که در اثر گرما دچار افزایش حجم می شود و هیچ گونه کاربرد صنعتی ندارد.
اما در سال 1928 آزمایش هایی بر روی پرلیت انجام شد و انسان ها متوجه شدند که می توان از پرلیت در مصارف صنعتی مختلفی استفاده کرد. اکتشافات مرتبط با پرلیت در کشور ایران از سال 1355 آغاز شده است و خوشبختانه تا امروز نیز ذخایر بسیاری از پرلیت در کشورمان کشف شده است. اولین ذخایر پرلیت کشف شده در ایران، ذخایر پرلیت سفید خانه در میانه بوده است.
نام و كد آيسيک محصول
بر اساس سیستم طبقه بندی وزارت صنایع و معادن، کد آیسیک مرتبط با پرليت کد 14291414 است.
موارد مصرف و كاربرد محصول
در صنایع مختلف عموما از پرلیت منبسط شده استفاده می شود اما از پرلیت خام نیز متناسب با ویژگی ها و مشخصات فیزیکی و شیمایی آن استفاده می گردد.
از پرلیت خام در صنایعی شامل صنعت ریخته گری، ساینده سنگ دکور و تزئینی و به عنوان منبع سیلیس استفاده می گردد. پرلیت منبسط شده نیز در تهیه بتون سبک وزن، پرکنندگی، عایق حرارتی و صوتی، استفاده در صنعت کشاورزی، به عنوان صافی و در جهت فیلتر کردن و ساینده مورد استفاده قرار می گیرد. پرلیت دارای کاربرد بسیار گسترده ای است که در ادامه به برخی از مهم ترین آن ها اشاره کرده ایم:
- تولید ملات سیمان برای افزایش هدایت گرمایی و جذب صدای بیشتر
- استفاده از پرلیت در صنعت رنگ سازی و پلاستیک
- عایق بندی فضای خالی میان دیوارهای دو جداره
- تهیه صافی های مختلف برای جدا کردن باکتری ها و جلبک ها در تصفیه خانه سازمان های آب
- استفاده به عنوان صافی در پالایش آب میوه ها و شربت ها در کارخانه ها
- کاربرد پرلیت به عنوان مواد اولیه در تهیه آنتی بیوتیک ها
- استفاده برای کاهش دمای مواد مذاب و جلوگیری از اکسید شدن آن
- استفاده از پرلیت خرد شده با خواص فیزیکی جدید در تولید صابون، واکس، پاک کننده ها، سنگ های دکوری و …
- استفاده از پرلیت در دماهای خیلی پایین به عنوان عایق و نگهدارنده مخازن قابل حمل و نقل نظير تانكرها برای نگهداری اكسيژن مايع، نيتروژن، آرگون، گاز طبيعی و …
- استفاده از پرلیت در تقطیر هوا و برای تولید اکسیژن، نیتروژن و گازهای نادر
- تولید بلوک ها و آجرهای نسوز به دلیل خاصیت نسوزی پرلیت تا دمای 1100 درجه سانتی گراد
- استفاده از پرلیت در دیگ های بخار، کوره های همگن سازی، کوره های آهنگری، کوره های عملیات حرارتی و …
- استفاده از پرلیت به عنوان ایجاد تخلخل در تهیه مواد منفجره امولسیونی
- کاربرد به عنوان کمک صافی پرلیتی در استریل و خنثی کردن در صنایع نوشابه سازی و داروسازی
- اضافه کردن پرلیت به خاک برای افزایش میزان جذب آب و جلوگیری از تبخیر آب و نگهداری موارد غذایی مورد نیاز برای گیاه
- استفاده از پرلیت های دانه ریز به منظور توانایی انعکاس نور خورشید به دلیل رنگ سفید و ایجاد دمای یکنواخت برای رشد بذر ها
- تولید ترکیب همگن از عناصر سيليس، آلكالی و آلومينيوم مورد نياز برای تولید سراميک به کمک پرلیت و جایگزینی برای فلدسپات
- استفاده از پرلیت جهت عایق کردن بلوک های بتنی و واحد های بنایی
- عايق كردن سيم های الكتريكی و لوله های مجاری آب با پرلیت
- تولید پوشش های سقفی سبک
- استفاده از پرلیت در گل حفاری برای سهولت در حفاری های نفت، گاز و آب و همینطور چاه های زمین گرمایی
- کاربرد پرلیت در تهیه خوراک دام
بررسی كالاهای جايگزين و تجزيه و تحليل اثرات آن بر مصرف محصول
در صنایع مختلف برای پرلیت جایگزین های بسیاری وجود دارد که از مهم ترین آن ها می توان به ورميكوليت، ديگر مخلوط شونده های سبک، پشم معدنی، كف های پلاستيكی، پنبه نسوز، دياتوميت، ماسه سيليسی، زئوليت، فيبرهای گياهی و … اشاره کرد.
مخلوط گچ و ماسه ترکیب جایگزین برای مخلوط گچ و پرلیت است اما با این تفاوت که مخلوط گچ و پرلیت دارای وزن کم تری است و در مصارف ساختمان سازی قابل استفاده است. همینطور تن ساخته شده با پرلیت به اندازه تن ساخته شده از پومیس یا مواد دیگر محکم نمی باشد.
میان پرلیت و پومیس نیز رقابت هایی وجود دارد، به طوری که پومیس باید بلافاصله پس از استخراج و دانه بندی مورد استفاده قرار بگیرد و همینطور سنگین تر از پرلیت منبسط شده نیز می باشد.
پرلیت در شرایط کنترل شده ای در کوره منبسط می شود و در مقایسه با پومیس دارای خصوصیات کامل تری است. پرلیت منبسط شده دارای حجم زیادی است، اما پرلیت را می توان به صورت خام حمل کرده در محل مصرف منبسط نمود.
به طور کلی پرلیت، ورمیکوت، دیاتومیت رقیبان یکدیگر هستند که در تهیه پلاستر، مرغوب کردن خاک های کشاورزی و پر کننده مورد استفاده قرار می گیرند.
البته ورمیکوت به عنوان پرکننده ارزش اقتصادی کمتری دارد ولی در مرغوب کردن خاک های کشاورزی از عملکرد بهتری برخوردار می باشد و نسبت به پرلیت سفید ترجیح داده می شود؛ دلیل این موضوع رنگ سفید پرلیت است که در خاک جلوه خوبی ندارد به همین دلیل استفاده از ورمیکوت سیاه برای خاک بهتر می باشد.
دياتوميت نيز برای تهيه صافی ها كاربرد زیادی دارد ولی پرلیت به دلیل داشتن وزن کم تر برای اینکار مناسب تر می باشد.
به طور کلی پرلیت دارای کابردهای گسترده ای است که در هر زمینه می توان جایگزینی را برای پرلیت معرفی کرد.
اهميت استراتژيكی كالا در دنيای امروز | طرح توجیهی تولید پرلیت
پرلیت از ویژگی های بسیاری شامل چگالی پایین، رسانایی ضعیف، خنثی بودن، غیرقابل احتراقريال سختی کم، درخشندگی بالا، قابلیت جذب و مقاومت در صنایع مختلف به کار می رود.
با پیشرفت دانش، استفاده از مصالح سبک تر نیز نسبت به گذشته افزایش پیدا کرده است و پرلیت نیز به دلیل برخورداری از ویژگی های بسیار برای این منظور مناسب می باشد.
اهمیت استراتژیکی استفاده از پرلیت در زمینه تولید مصالح، داشتن دانسیته کم، سازگاری با حرارت، هزینه کم، کیفیت بالای عایق بندی حرارتی و صوتی، مقاومت در برابر آتش سوزی، رطوبت و حیوانات موزی می باشد.
كشورهای عمده توليد كننده و مصرف كننده محصول
بیشترین تولیدات پرلیت و استفاده از آن در صنایع مختلف متعلق به کشورهای آمریکا، ژاپن و فرانسه است. لازم است اشاره کنیم که شرکت های داخلی عمده تولید کننده و مصرف کننده پرلیت در کشور در استان های کردستان و آذربایجان قرار دارند که پرلیت تولید شده در این واحد ها در همین استان ها به همراه استان اصفهان مورد استفاده قرار می گیرد.
دانش فنی و فرآیند تولید
مهم ترین بخش از فرآوری پرلیت، مرتبط با خردایش، دانه بندی و پخت کانه به دست آمده برای انبساط پرلیت می باشد. در مراحل اولیه به کمک سنگ شکن در چندین مرحله خردایش پرلیت انجام می شود و سپس برای مراحل خشک کردن، طبقه بندی و سیستم های جذب گرد و غبار ارسال می شود.
مرحله اول سنگ شکنی توسط سنگ شکن فکی و یا ژیراتوری انجام می شود. در مرحله بعدی سنگ شکنی از دستگاه های سنگ شکنی فکی و یا مخروطی استفاده می شود. پیش از شروع مرحله سوم از سنگ شکنی و طبقه بندی دانه ها، رطوبت پرلیت های خرد شده را تا کم تر از یک درصد کاهش می دهند.
مرحله سوم از شنگ شکنی به کمک آسیاهای ضربه ای، میله ای و یا چکشی انجام می شود. برای دستیابی به دانه بندی مورد نظر پرلیت ها (0.8 تا 3 میلی متر) از سرند های ارتعاشی و یا کلاسیفایرهای هوایی استفاده می شود. در این مرحله پرلیت دانه بندی تولید شده است و آماده ارسال به کارخانه های انبساط پرلیت است.
در فرآیند دانه بندی پرلیت، برخی دانه ها بسیار ریز هستند که به وسیله جدا کننده هوایی از مسیر طبقه بندی خارج می شوند و وارد خط فرآوری مجزایی می شوند. در صورتی که برای این دانه بندی بسیار ریز پرلیت، درخواستی وجود داشته باشد به صورت بسته بندی شده به فروش می رسند؛ در غیر این صورت در محلی به عنوان پرلیت باطله انباشته می شوند. به همین دلیل بسیار اهمیت دارد که فرآیند عمل خردایش به نحوی انجام شود که حداقل ذرات ریز تولید شوند.
ناخالصی های پرليت و ضرورت فرآوری آن | طرح توجیهی تولید پرلیت
در تولید پرلیت توجه به برخی عوامل متالوژیکی چندان اهمیت ندارد و صرفا دانه بندی آن در هر دو شکل پخته و خام مهم است. در واقع آنچه که در فرآوری پرلیت حائز اهمیت است؛ تولید محصول در دانه بندی مشخص و مورد نیاز در صنایع مختلف می باشد. در ادامه به مراحل فرآوری پرلیت به صورت مختصر اشاره کرده ایم:
- استخراج پرلیت به صورت روباز
- انجام عمل خردایش
- دانه بندی سنگ خرد شده در اندازه های مورد نیاز صنایع مختلف
- بسته بندی و عرضه به بازار مصرف
- پخت پرلیت های دانه بندی شده در کوره
- دانه بندی پرلیت پخته شده برای دیگر مصارف
تعيين نقاط قوت و ضعف تكنولوژی های مرسوم
از نقاط قوت این تکنولوژی در طرح توجیهی تولید پرلیت برای تولید پرلیت این است که به تکنولوژی خاصی نیاز ندارد و بدون هیچ مراحل پیچیده ای قابل انجام می باشد. اما از نقاط ضعف آن این است که گاهی فرآیند خردایش بیش از اندازه انجام می شود و منجر به تولید پرلیت در ابعاد بسیار ریز و غیرقابل استفاده و همینطور گرد و غبار می گردد.
ماشين آلات و تجهيزات خط توليد پرلیت | طرح توجیهی تولید پرلیت
برای تولید پرلیت به برخی ماشین آلات و تجیهزات نیاز است که هزینه آن ها از شرکت های تولید کننده و یا نمایندگی های معتبر استعلام گرفته می شود. در ادامه به این ماشین آلات اشاره شده است:
- سنگ شکن فکی
- آسیای چکشی
- سرند یک طبقه
- سیکلون
- دستگاه گردگیر
- دستگاه انتقال مواد
- فیلتر دیسکی
- موتور
برای اطلاع از نحوه نوشتن طرح توجیهی و دریافت خدمت از کارشناسان کاردوک کلیک کنید.