طرح تولید کنتور برق هوشمند
طرح تولید کنتور برق هوشمند به منظور تولید یک دستگاه اندازه گیری اتوماتیک که تمامی فرآیند های خواندن و دریافت اطلاعات را انجام میدهد، تهیه و بررسی میشود. در حال حاضر طبق سیاست گذاری های جدید دولت و اهداف بلند مدت وزارت نیرو، تغییر سیستم های توزیع برق در کشور از جمله پروژه های الزامی محسوب میشود. از نتایج این پروژه، کنترل و ساماندهی هزینه های مصرف انرژی است؛ به همین دلیل در جهت تبدیل کنتورهای فعلی به کنتورهای برق هوشمند برنامه ریزی هایی شده است. اگر با توجه به توضیحاتی که ارائه کردیم علاقه مند به فعالیت در زمینه تولید کنتور برق هوشمند هستید، تا انتهای این مقاله همراه ما بمانید تا با تمامی جوانب طرح تولید کنتور برق هوشمند آشنا شویم. جهت ارائه سفارش و نوشتن طرح توجیهی کلیک کنید.
برای دریافت مشاوره از متخصصان مرکز مشاوره کسب و کار و کاریابی کاردوک جهت نوشتن طرح توجیهی می توانید با شماره 02166418908 تماس بگیرید.
معرفی محصول | طرح تولید کنتور برق هوشمند
کنتور برق هوشمند از وسایل الکترونیکی است که کارکرد آن ثبت اطلاعات مربوط به مصرف برق، میزان ولتاژ، جریان و ضریب توان است. این کنتورها بر خلاف کنتورهای معمول، انرژی مصرف شده در زمان واقعی را ثبت می کنند و در بازه های زمانی با فواصل کوتاه در طول روز، آن را به مصرف کننده گزارش می دهند. از دیگر مزیت های کنتور برق هوشمند این است که یک ارتباط دو طرفه میان کنتور و سیستم مرکزی فراهم می کند.
استفاده از کنتور برق هوشمند نیازمند شکل گیری یک سیستم کارآمد است؛ چراکه ابتدا میزان مصرف مشترکین توسط کنتور برق هوشمند ثبت می شود و آن ها را به صورت اتوماتیک توسط سیگنال های الکترونیکی به یک دستگاه جمع آوری کننده اطلاعات ارسال می کند.
اطلاعات جمع آوری شده در نهایت به یک مرکز پردازش فرستاده می شود. بنابراین اینطور می توان نتیجه گیری کرد که در کنار استفاده از یک کنتور برق هوشمند نیاز به یک دستگاه ارسال کننده اطلاعات نیز هست. بخش ارسال کننده اطلاعات یا به صورت جدا و یا به صورت یک قطعه داخلی در کنتورهای برق هوشمند جایگذاری می شوند.
لازم است به این موضوع اشاره کنیم که کنتورهای برق هوشمند بر خلاف کنتورهای مغناطیسی، قادر به جمع آوری اطلاعات و همینطور تجزیه و تحلیل آن ها هستند و به همین دلیل می توانند در فاصله های زمانی کوتاهی گزارشی از میزان مصرف را به مصرف کننده ارائه دهند.
با روی کار آمدن کنتور برق هوشمند و پیاده سازی آن در سراسر کشور، کنتور نویسی به روشی که در حال حاضر در ایران انجام می شود، به طور کامل منسوخ خواهد شد. در واقع این کنتورهای هوشمند خواهند بود که اطلاعات را در فاصله های زمانی کوتاه به مراکز پردازش اطلاعات ارسال می کنند.
در کشورهای پیشرفته حتی محاسبه میزان مصرف برق و پرداخت آن نیز به صورت اتوماتیک انجام می شود و میزان مصرف از حساب مصرف کننده برداشت می گردد. در صورتی که حساب کاربر موجودی نداشته باشد پس از اخطار های کتبی، کنتور برق مشترک به صورت خودکار قطع می شود و پس از پرداخت هزینه به صورت خودکار وصل می گردد.
ضرورت و اهميت اجرای طرح تولید کنتور برق هوشمند
یکی از موارد ضروری سیستم توزیع برق، وجود دستگاهی است که در محل مصرف نصب شود و میزان انرژی مصرف شده را اندازه گیری کند. در حال حاضر این دستگاه در کشور ایران، از نوع کنتورهای مکانیکی است که در تمامی واحد های مسکونی، تجاری و صنعتی نصب گردیده است.
تنها کارکرد این کنتورها این است که میزان مصرف انرژی را اندازه گیری می کنند و برای ثبت و محاسبه هزینه آن ها، مامورین برق باید در فواصل زمانی مشخصی به آن مراجعه کنند و اعداد روی کنتور را قرائت نمایند.
این کنتورهای مکانیکی به جز میزان مصرف مشترک، پارامترهای دیگری را در فواصل زمانی مشخصی اندازه گیری نمی کند. لازم است اشاره کنیم در برخی مناطق به دلیل عدم وجود و ظرفیت تولیدی کنتورهای مکانیکی، کنتورهای هوشمند نصب گردیده است. کنتورهای برق هوشمند دارای ساختار الکترونیکی هستند که قابلیت دارند در فواصل زمانی مشخصی تعرفه های متفاوتی را برای میزان مصرف برق تعیین کنند. تعیین تعرفه به صورت مرکزی و برنامه های نرم افزاری در کنتورهای دیجیتال انجام می شود.
با استفاده از یک سیستم اندازه گیری، اطلاعات ثبت شده توسط کنتور برق هوشمند به واسطه سیگنال های الکترونیکی به یک مرکز پردازش جهت کنترل و بررسی های بیشتر ارسال می گردد. با توجه به قابلیت های کنتور برق هوشمند اجرای آن ضرورت دارد. شما در هر جایی که هستید می توانید برای تهیه طرح تولید کنتور برق هوشمند یا طرح توجیهی صنایع ساختمانی با کارشناسان کاردوک تماس بگیرید.
روش های ارسال اطلاعات در سيستم AMR | طرح تولید کنتور برق هوشمند
کنتورهای برق الکترونیکی هوشمند و یا AMR از سه طریق اطلاعات ثبت شده را به مرکز پردازش اطلاعات، ارسال می کنند.
- انتقال اطلاعات توسط سيستم های راديويی
در روش انتقال اطلاعات توسط سیستم های رادیویی، اطلاعات اندازه گیری شده توسط دستگاه اندازه گیری، تبدیل به سیگنال های الکترونیکی می شوند. سیگنال های الکترونیکی بر روی یک موج حامل قرار می گیرند و به صورت امواج الکترومغناطیس منتشر می شوند. دریافت این سیگنال ها در مرکز پردازش به وسیله یک گیرنده (receiver ) انجام می گردد.
گیرنده اطلاعات دریافت شده را رمز گشایی می کند. این اطلاعات برای استفاده در مراحل بعدی پردازش مورد استفاده قرار می گیرند. این روش نیازمند زیرساخت های بیشتری است تا به اطلاعات کوچکترین خدشه ای وارد نشود.
- انتقال اطلاعات بر پایه مودم و خط تلفن
در روش دوم میزان انرژی ثبت شده توسط دستگاه اندازه گیری به کمک مودم و خط تلفن به ایستگاه مرکزی ارسال می شود. این روش در مکان هایی که به خط تلفن دسترسی ندارند قابل استفاده نیست و در صورتی که مشکلات مخابراتی ایجاد شود، تاثیر مستقیمی بر روی انتقال اطلاعات خواهد گذاشت.
- انتقال اطلاعات به کمک كابل های برق
طی این روش، اطلاعات ثبت شده به واسطه خطوط انتقال برق به ایستگاه مرکزی ارسال می شوند. از مزیت های این روش این است که از همان خطوط برق موجود برای انتقال اطلاعات استفاده می گردد.
مزایای مصرف کنتور برق هوشمند (AMR) | طرح تولید کنتور برق هوشمند
استفاده از کنتورهای برق هوشمند دارای مزیت های بسیاری است که در ادامه به آن ها اشاره کرده ایم:
- به کمک کنتورهای برق هوشمند و سیستم AMR می توان در زمان های مختلف، تعرفه بندی های متفاوتی را برای برق در نظر گرفت. به عنوان مثال می توان برای کم کردن بهای تمام شده مصرف برق، تعرفه متفاوتی را برای ساعت های مختلف شبانه روز تعیین کرد.
- در صورتی که این روش به طور کامل پیاده سازی شود، عملیات قرائت کنتور توسط نیروی انسانی به طور کامل حذف می شود. این موضوع ضمن افزایش دقت اندازه گیری سبب کاهش هزینه های مربوط به پرسنل نیز می گردد.
- خطاهای احتمالی در قرائت کنتور توسط نیروی انسانی از بین می رود.
- با پیاده سازی کنتورهای برق هوشمند، هر گونه استفاده غیرمجاز از برق مشخص می گردد. این سیستم با دقت بالا هر گونه قطع و وصل جریان برق را تشخیص می دهد؛ بنابراین توانایی تشخیص هر گونه دست کاری را دارد.
- به کمک سیستم AMR ، امکان ارسال منحنی های مصرف میانگین هر مشترک وجود دارد و اینگونه مشترک می تواند به مرور با نحوه مدیریت مصرف برق و اصول صرفه جویی آگاه شود.
- صدور صورتحساب در فواصل زمانی کوتاه سبب می شود که مشترکین میل و رغبت بیشتری به پرداخت هزنیه داشته باشند چراکه مبالغ کم تر می شود.
- هر مشترک می تواند از تلفات انرژی در این سیستم مطلع شود و مصرف آن را به حداقل برساند.
- و …
کد آیسیک مرتبط با صنعت تولید کنتور برق هوشمند
بر اساس سیستم طبقه بندی وزارت صنایع و معادن، کد آیسیک کنتور برق هوشمند، کد 3212412435 است.
کد تعرفه گمرکی مرتبط با صنعت تولید کنتور برق هوشمند
کد تعرفه گمرکی به عنوان یک معیار برای شناسایی و تعیین جایگاه کالا در زمان ترخیص کالا مورد استفاده قرار می گیرد. کد تعرفه گمرکی کنتور برق هوشمند، کد 902830 است.
اهميت صنعت در جهان و ايران | طرح تولید کنتور برق هوشمند
در حال حاضر شاهد مشکلات زیست محیطی ناشی از تغییرات آب و هوایی و همینطور افزایش مصرف انرژی و در نتیجه آن افزایش هزینه های مربوط به مصرف انرژی هستیم. همین موضوع سبب الزام کاهش مصرف و همینطور کاهش تلفات انرژی است که زمینه شکل گیری تکنولوژی های مختلف را فراهم کرده است.
به کمک کنتور برق هوشمند می توان ساعات اوج مصرف را شناسایی کرد و با تعیین تعرفه برای ساعات مختلف در شبانه روز، میزان مصرف انرژی را کاهش داد. همین موارد سبب شده است که کشورهای مختلف در سراسر جهان با استفاده از برنامه ریزی های کوتاه مدت و بلند مدت، در مسیر جایگزینی کنتور برق هوشمند با کنتورهای معمولی و روش های سنتی حرکت کنند.
اهمیت استراتژیک و بالای انرژی و برق در جهان موجب شده است که تمامی صنایعی که به آن وابسته هستند نیز مهم شمرده شوند. کنتور برق هوشمند در مسیر مدیریت مصرف انرژی و جلوگیری از تلفات دارای نقش مهمی است.
كالاهای جايگزين كنتور برق هوشمند (AMR)
در حال حاضر از انواع کنتورهای برق معمولی به عنوان یک کالای جایگزین برای کنتور برق هوشمند استفاده می شود. اما همانطور که توضیح دادیم این تکنولوزی در حال حاضر قدیمی شده است و احتمالا در آینده ای نچندان دور منسوخ می گردد.
مشخصات فنی کنتور برق هوشمند | طرح تولید کنتور برق هوشمند
در ادامه قصد داریم اجزای تشکیل دهنده کنتور برق هوشمند را مورد بررسی قرار دهیم. برای پیاده سازی این طرح به دو قسمت نیاز است :
- كنتور برق الكترونيكی : این وسیه در محل مصرف مشترکین نصب می گردد.
- دستگاه PLC : این دستگاه در concentrator مستقر در پست های برق نصب می گردد.
بخش های تشكيل دهنده Meter | طرح تولید کنتور برق هوشمند
- Resistor block : کاربرد در نمونه گيری از ولتاژ سه فاز
- CT (Current Transformer) : کاربرد در نمونه گيری از جريان هر فاز
- ADC (Analog to Digital Converter) : مبدل آنالوگ به ديجيتال
- MC (Micro Controller) : مغز تصميم گيرنده سيستم
- LCD – Display : صفحه نمايش اطلاعات
- Flash : حافظه جانبی
- Power Supply : منبع تغذيه دستگاه
بخش های تشكيل دهنده PLC | طرح تولید کنتور برق هوشمند
- Power Supply : منبع تغذيه
- (Central Processing Unit) CPU : واحد پردازش مرکزی
- Analog input : دریافت کننده اطلاعات ورودی آنالوگ
- Digital input : دریافت کننده اطلاعات ورودی دیجیتال
- Analog output : تبدیل کننده اطلاعات ديجيتال خروجی از CPU، به آنالوگ
- Digital output : خروجی اطلاعات ديجيتال پردازش شده در CPU
مواد اوليه مورد نياز برای تولید کنتور برق هوشمند
برای شروع تولیدات در زمینه کنتور برق هوشمند به مواد اولیه به شرح موارد زیر نیاز است:
- انواع قطعات الكتريكی
- برد مدار چاپی
- كاور
- نرم افزار
- مواد اولیه مربوط به تولید جعبه های پلاستیکی
- و …
دانش فنی و فرآیند تولید
فرآیند تولید کنتور برق هوشمند در واقع یک فرآیند شامل مونتاژ قطعات الکترونیکی است. قطعات الکترونیکی لازم به کمک نیروی انسانی بر روی یک برد مدار چاپی قرار می گیرند و به وسیله لحیم کاری ثابت می شوند. در ادامه به مراحل تولید کنتور برق هوشمند به صورت گام به گام اشاره کرده ایم :
- مرحله اول : تهیه قطعات الکترونیکی و آماده سازی مدار دستگاه
- مرحله دوم : مونتاژ قطعات
- مرحله سوم : تهیه مواد پلاستیکی پلی کربنات _ قرار دادن در ماشین تزریق _ تریم جعبه _ مونتاژ جعبه
- مرحله چهارم : انجام سیم کشی های لازم
- مرحله پنجم : تست یونیت
- مرحله ششم : تست کمباین
- مرحله هفتم : بسته بندی و آماده ارائه به بازار
همانطور که مطالعه کردید جعبه کنتور برق هوشمند به کمک ماشین تزریق تولید می شود. در نهایت نیز تست های مشخصی برای اطمینان از عملکرد صحیح کنتور برق هوشمند انجام می گردد.
ماشین آلات و تجهیزات مورد نیاز
برای راه اندازی یک واحد تولیدی در زمینه تولید کنتور برق هوشمند به حداقل ماشین آلات و تجهیزات به شرح موارد زیر نیاز است:
- ماشین CNC
- PLC
- اسیلوسکوپ (Oscilloscope)
- مولتی متر (Multi Meter)
- Energy meter
- دستگاه لحیم کاری خودکار
- دستگاه تزریق پلاستیک جهت تولید جعبه پلاستیکی کنتور برق هوشمند
- قالب های تزریق جعبه
- تجهیزات تست کمباین
- تجهیزات تست یونیت
برای آشنایی بیشتر با سایر طرح توجیهی صنعتی های نگارش شده توسط تیم کاردوک کلیک کنید.
خدمات قابل ارایه کاردوک به طرحها و واحدهای تولید کننده
برای تهیه طرح توجیهی در زمینه های مختلف می توانید با کارشناسان تماس بگیرید. از جمله خدمات مرکز مشاوره کسب و کار کاردوک می توان به موارد زیر اشاره داشت :
- ارائه خدمات در انتخاب ماشین آلات، تاسیسات عمومی و طراحی سایت پلان
- تامین نیروی انسانی نصب و راه اندازی ماشین آلات و تاسیات عمومی طرح تولید
- مشاوره فرمولاسیون مواد اولیه
- مشاوره اصلاح تکنواوژی، نوسازی و بازسازی واحدهای قدیمی
- مشاوره صادرات محصول با کیفیت به کشورهای دیگر
- تهیه طرح توجیهی و امکان سنجی طرح با استفاده از نرم افزار کامفار توسط متخصصین کارآمد مهندسی
- ثبت نام در سامانه بهین یاب و سامانه مختلف
برای دریافت مشاوره از متخصصان مرکز مشاوره کسب و کار و کاریابی کاردوک جهت نوشتن طرح توجیهی می توانید با شماره 02166418908 تماس بگیرید.