طرح توجیهی طراحی مهندسی دستگاه تزریق پلاستیک
یکی از اثرات رشد و توسعه مصرف محصولات و قطعات پلاستیکی توسعه تکنولوژی تولید ماشینهای قالبگیری تزریقی در سطح جهان و کشور است. که نیازمند طرح توجیهی طراحی و ساخت دستگاههای تزریق پلاستیک است. بخش طراحی مکانیکی، برق و الکترونیک ،هیدرولیک ،و متالوژی و پلیمر ساخت قطعات بخش اساسی پلتفرم است . لذا تولید پلتفرمی که بتواند با ساخت بر مبنای آن بتوان در یطح بین امللی رقابت نمود فعالیت ئانش بنیان و مبتنی بر لیه های تکنولوژی است می تواند بعنوان دستور کار فعالیت واحدهای متخصص فنی مهندسی باشد .
کاربرد دستگاه های تزریق پلاستیک
دستگاه های تزریق به ماشینها و دستگاههای مکانیکی و الکتریکی و هیدرولیکی قابل کنترل است. که برای تولید انواع محصولات و قطعات پلاستیکی مصرفی در لوازم خانگی و برقی کاربرد دارد . لوازمی همانند دستگاههای صوتی و تصویری ، شستشو، پخت وپز، تمیز کردن یا نگهداری مواد غذایی، خشککردن، آسیاب و کالاهای خانگی بزرگ و لوازمخانگی کوچک الکترونیکی و تجهیزات پزشکی یکبار مصرف نیازمنددستگاه هستند. این دستگاهها در اندازه و وزن و ظرفیت های متفاوت تولید می شوند . هر دستگاهی متناسب با قالب و مواد اولیه مورد استفاده برای تولید محصولات خاصی طراحی و کاربرد دارد.
مشخصات فنی |طرح توجیهی طراحی مهندسی دستگاه تزریق پلاستیک
طرح قابلیت تولید دستگاهها یا تناژ های متفاوتی را دارد . در فاز نخست دستگاه تزریق پلاستیک 130 تنی در خط تولید است. کورس تزریق آن 190 میلیمتر ، حداکثر سرعت مارپیچ با دور متغیر تا 180 دور در دقیقه ،کورس پران 120 میلیمتر با نیروی 42 نیوتن، نیروی گیره 1300نیوتن با کورس بازشوندگی 380 میلیمتری است. مخزن روغن هیدرولیک 200 لیتری دارد. دستگاه در تولید انواع تجهیزات و قطعات یکبار مصرف پزشکی، قطعات خودرو، وسایل آشپزخانه، ظروف بسته بندی بکار می رود. مشخصات فنی آن بشرح جدول ذیل است.
دستگاه وزن تزریق در محدوده وزنی 162 الی 268 گرم را بسته به نوع مواد اولیه قطر ماردون پارامترهای قالب را با فشار انجام می دهد. مشخصات دستگاه براساس سفارش قابل باز مهندسی است. از خصوصیات فنی دستگاه تزریق پلاستیک ظرفیت وزن تزریق با سیلندر کلاس B به میزان 239 گرم اشاره کرد که دارای قطر مارپیچ 42 میلی متر، کورس بازشو 38 سانتی متر و ابعاد بین تایبار 41*41 سانتی متر می باشد.
دستگاه با پمپ دبی متغیر و سروو موتور تولید می گردد. و دارای تابلو فرمان ،شیرآلات هیدرولیک، شیلنگ های هیدرولیک ،پکینگ جک های هیدرولیک از قطعات و تجهیزات استاندارد است. دردستگاه از یک سایز پمپ و موتور تقویت در راستای افزایش سرعت و ثبات کارکرد مهندسی استفاده می شود .
برای دریافت مشاوره کسب وکار از متخصصان مرکز مشاوره کاردوک ، نوشتن طرح توجیهی و راه اندازی واحد تولید صنعتی میتوانید با شماره: 02166418908 تماس بگیرید.
کدهاي ISIC دستگاه | طرح توجیهی طراحی مهندسی دستگاه تزریق پلاستیک
کد آیسیک دورقمی 29 مربوط به محصولات فابریکی و ماشین سازی بوده و کدهای فعالیتها طرح به شرح ذیل ارائه گردیده است.
ماشينهاي تزريق واكسترودينگ پلاستيك با کد آیسیک 29291161
قطعات ماشين الات تزريق پلاستيك با کد آیسیک 29291190
ماشين هاي تزريق و اكسترودينگ پلاستيك با کد آیسیک 2929512310
روش کار دستگاه تزریق|| طرح توجیهی طراحی مهندسی دستگاه تزریق پلاستیک
در دستگاه تزریق گرانول پلاستیک توسـط فیدر پنومـاتیکی به همراه افزودنی های مورد نیاز به درون هاپر خوراک دهنده دستگاه میروند. این مواد در اثر گرمایش و اصطکاک در دورن سیلندر ماردون بصورت مذاب در آمده و از طریق نازل دستگاه بداخل حفره قالب قطعات تولیدی با فشار کنترلی تزریق می رود. پس از اتمام کار تزریق و شکل گیری قطعات و تامین شرایط ترمودینامیکی مناسب قالب باز و محصول توسط سیستم پران به بیرون می آید. مراحل پلیسه گیری احتمالی و پرداخت نهایی در خارج دستگاه است .
اجزای دستگاه تزریق| طرح توجیهی طراحی مهندسی دستگاه تزریق پلاستیک
دستگاه قالب گیری تزریقی دارای پنج جزء اصلی شامل موارد زیر است:
- واحد گیره
- واحد تزریق و هاپر ورودی مواد اولیه
- سیستم هیدرولیک
- واحد برق و کنترل
- بدنه یا استراکچر دستگاه تشکیل می شود.
بخش اکسترود در واحد تزریق شامل سیلندر ماردون و سیستم تحرک و تجهیزات آن است و واحد گیره در بر گیرنده قالب تولید محصولات می باشد. همچنین اجزای کوچکتری مانند نازل، پین های اجکتور،قالب اسپلیت ، بخش تحرک صفحات قالب در دستگاه وجود دارد. واحد هیدرولیک و سیستم های اتصال کولینگ و گرمایشی را نیز دارد .
تمام قطعات ، تجهیزات و وسایل الکترونیکی و کنترلی مورد نیاز راه اندازی دستگاه بر روی استراکچر دستگاه نصب می شود. تجهیزات و وسایل الکترونیکی روی دستگاه باید طیف وسیعی از گرمکن ها ، تجهیزات هیدرولیک ، سنسورها و فشار تزریق را کنترل کنند. دستگاه دارای کنترل دیجیتال است و نرم افزار آن بر روی برد کامپیوتری و پانل برنامه عملیات ماشین را تنظیم می کند. به طور خودکار کنترل و فرمان می دهد عملکرد خودکار دستگاه دارای دو نوع سنسور تمام اتوماتیک و زمان بندی خودکار است
هاپر دستگاه
دارای قطعاتی است که مواد پلاستیکی قبل از شروع فرآیند قالب گیری تزریقی در آن می رود. قیف معمولا حاوی یک واحد خشک کن برای رطوبت زایی از مواد پلاستیکی است. همچنین ممکن است آهنرباهای کوچکی برای جلوگیری از ورود ذرات مضر فلزی به دستگاه را داشته باشد. در مرحله بعد، مواد پلاستیکی زیر از قیف، به سیلندر تزریق رود. سیلندر یک تیوب متصل به هاپر مواد پلیمری است که درون آن مواد بر اثر حرکت ،اصطکاک و گرمای هیترهای واقع در دور سیلندر به حالت مذاب درمی آیند و در نتیجه مواد پلاستیکی در سیلندر توسط ماردون جریان می یابد.
بخش نازل تزریق دستگاه
مارپیچ داخل سیلندر متحرک بوده و پلاستیک را به سوی حفره های داخل قالب واقع دربخش گیره و کلامپ دستگاه از طریق نازل سر سیلندر مطابق مراحل فرایندی دستگاه تزریق هدایت می کند. درجه حرارت در سیلندر باید به اندازه کافی تنظیم شود تا دمای مناسب برای جریان انواع مختلف مواد پلاستیکی پلیمره حفظ کند. دستگاه می تواند انواع مختلفی از هیتر حرارتی را برای افزایش و حفظ دما در سیلندر ، نازل ها و قالب ها و صفحات گرمایشی داشته باشد.
نازل یکی دیگر از اجزای قالب گیری تزریقی است که در انتهای سیستم تزریق دستگاه قرار دارد. پلاستیک مایع از طریق سیلندر بیرون و به داخل قالب می رود. در قالبگیری تزریقی، خط جدایی ، جایی است که دو نیمه قالب در هنگام بسته شدن، بهویژه در قالب تقسیم بندی، به هم میرسند. قالب های اسپلیت یکی از انواع قالب های تزریقی هستند که در آن فک ها حفره قالب را در بر می گیرند
واحد گیره دستگاه | طرح توجیهی طراحی مهندسی دستگاه تزریق پلاستیک
دارای دو صفحه بزرگ است که قالب تزریق را نگه می دارد. یک قالب شامل دو قسمت فولادی است. که به هر یک از صفحات بزرگ روی واحد گیره متصل می شود. هنگامی که دستگاه آماده تزریق پلاستیک به داخل قالب یا حفره است، واحد گیره دو صفحه مستقل را می بندد و به پلاستیک مذاب اجازه می دهد تا در حفره جریان پیدا کند. محصول به صورت جامد سرد شود. هنگامی که پلاستیک به اندازه کافی خنک شد، واحد گیره قالب تزریق را باز ومحصول تولیدی به خارج پرتاب می شود. هدف واحد گیره در دستگاه باز و بستن قالب تزریق و خارج کردن محصولات قالب گیری تزریقی است.
دو نوع سیستم های گیره با پیکربندی هیدرولیک و یا ضامن دار وجود دارد . سیستم گیره هیدرولیک دارای یک یا چند سیلندر هیدرولیک است. در حالی که سیستم گیره ضامنی دارای یک سری اتصالات مکانیکی است. در واحد گیره صفحه ثابت که قسمت ماتریس قالب بر روي آن نصب است . و نازل سیلندر از طریق اسپرو و راهگاه ، مواد مذاب را وارد آن می کند. صفحه متحرك گیره در برگیرنده سنبه است و توسط نیروي بازویی ها بر روي تایبارها حرکت می کند تایبارها چهار میله اصلی است که وظیفه هدایت و حفظ قفل شدگی پس ازبسته شدن قالب توسط جک گیره را بر عهده دارد. نیروی جک گیره توسط صلیبی و بازویی ها به صفحه متحرك جهت قفل گیره انتقال پیدا می کند. مکانیزم جدا کردن محصول از قالب نیز توسط سیستم پران صورت می پذیرد
واحد هیدرولیک
در ماشین های قالب گیری تزریق پلاستیک به طور مداوم کار کند . موقعیت نازل و ماردون تزریق ، چرخش مارپیچ بخش اکسترودر، به علاوه موقعیت باز و بستن قالب و تعداد قابل توجهی از مدارهای فرعی کنترل نیرو انتقال حرکت قابل تنظیم را دارد. تا مواد پلاستیکی پلیمری در فرایند پلیمریزه و انتفال با یک حرکت بسیار ثابت به آرامی در حالت مذاب حرکت کند. در طول چرخش پیچ و فاز غوطهوری به داخل قالب جریان یابد. اگر حرکات هیدرولیکی باعث هر گونه بی نظمی شود.
کیفیت محصول قالب گیری تزریقی می تواند به خطر می افتد . برای جلوگیری از باز شدن قالب و نگه داشتن نازل ها در محل و در امتداد اسپرو قالب تزریق، به مدارهای فرعی کنترل نیرو نیاز دارد. که در طول قالب گیری تزریقی این عملگر ها کنترل و تنظیم و نظارت بر فشار هیدرولیک فشار مکانیکی را بر عهده دارند. مکانیسم حرکت مار پیچ ، که توسط موتور هیدرولیکی به حرکت در می آید، همراه با سیلندر به جلو می رود. این مکانیزم پیچیده نیازمند سیستم هیدرولیک دقیق، بسته و بدون نشتی در طول فرآیند تزریق قالب است. تا پس از دریافت فرمان با کنترل زمان و میزان فشار و جریان از دستگاه و محاسبه PID با فیدبک فشار و سرعت مطلوب اعمال شود و سروو موتور و پمپ هیدرولیک را با زمان پاسخ سریع و دقت تکرار بالا به حرکت درآورد.
دانش فنی دستگاه تزریق|طرح توجیهی طراحی مهندسی دستگاه تزریق پلاستیک
دستگاه تزریق از اجزای با کارکردهای مختلقی برای تولید قطعات پلی اولفین از مواد مختلف پلیمری است. تمامی این اجزا در یک ساختار سیستمی بگونه ای قرار دارد که بتوان بهترین کیفیت محصول را با کمترین ضایعات ودر کمترین زمان ممکن بدست دهند. دستگاه در یک بازه بلند مدت با کمترین استهلاک و تعمیر و نگهداری فعالیت تولید خود را ادامه دهد .دانش فنی این ساختار پیچیده از بخش طراحی شروع می شود . تفاوت کمپانی های مهم جهان تولید دستگاه تزریق در پلتفرمی است که طراحی وساخت بر مبنای آن شکل می گیرد.
بخش طراحی و پلتفرم
دانش فنی این پلتفرم مهندسی مهمترین سرمایه کمپانی های تولید کننده را تشکیل می دهد. پلتفرم براساس طراحی سیستم های مکانیکال ،الکتریکال ،کنترل ،هیدرولیک و در یک ساختار یکپارچه و در یک نقشه انفجاری و مونتاژ برای تمامی قطعات و تجهیزات با انتخاب مواد اولیه و مشخصات فنی است. که در یک ساختار شبیه ساز نرم افزاری با قابلیت اعمال نیرو و حرکت بتوان بهترین کیفیت عملکردی را از دستگاه بگیرد. در ساخت نمونه پس از آماده سازی قطعات و تجهیزات بر اساس طراحی در خط مونتاژ قرار می گیرد. پس از تولید محصول نهایی همرمان با کنترل کیفیت آنلاین در محیط عملیاتی زیر بار رود. و ایرادهای دستگاه براساس فیدبک در تمامی بخش ها مرتفع و دستگاه با تضمین گارانتی و خدمات بعد از فروش در خط تولید انبوه براساس سفارش قرار می گیرد.
بدیهی است حوزه تحقیق و توسعه و نوآوری شرکت بطور مستمر بر روی اصلاح و بهبود کارایی پلتفرم و مراحل ساخت تولید و ایجاد تنوع در تکنولوژی محصولات به کار خود بعنوان مغز متفکر محموعه ادامه می دهد . تولید دستگاه در چند فاز مونتاژ می شود. در فاز نخست زنجیره تولید و تامین قطعات و تجهیزات براساس طراحی و دانش فنی در تناژ و ظرفیت خاص دستگاه تزریق انجام می گیرد. در خط مونتاز این قطعات و تجهیزات بصورت سلسله مراتبی در یک خط انتقال ریلی مجهز به سیستم های پنومانیک و الکتریکی ، روشنایی وکنترل کیفیت و ابزار دقیق و جرثقیل برای نصب بر روی اسکلت در مکان و زمان مناسب قرار می گیرد. و نصب و مونتاژ از دو طرف صورت می گیرد.
سیلندر ماردون و مونتاژ قطعات
در ابتدا بخش های مختلف سیلندر ماردون شامل سیلندر کارتریچ تزریق ،مارپیچ ، نازل، فلنج های نازل، کله گی مار پیچ، رینگ و واشر فاصله دهنده بصورت دقیق مونتاز می شود. و پس از آن امکان نصب مانیفولد تغذیه و نوارهای هیتر وجود دارد. بخش های آماده تزریق و اکسترود به همرا موتور گیریکس و سیلندر ماردون و هاپر ورودی مواد روی شاسی فیکس می گردد . سپس صفجات ثابت و متحرک ، تایبارها، لید و مهره تایبارها ، صفحات هادی پران ،جک گیره، جک پران ،بازوهای اتصال جلو وعقب حرکت دهنده صفحه قالب ، رابط و هد صلیبی، چرخ دنده ، صفحات نگهدارنده تایبارها ،بلوک لغزنده صفحه متحرک، میله و بلوک ایمنی دستگاه ، پیچ و مهره و لید های تنظیم و اتصال بخش های مختلف گیره دستگاه مونتاز می شود.
بخش هیدرولیک به همراه تجهیزات ، اتصالات و شلینگ ها و ارتباطات بر روی شاسی نصب و در منبع هیدرولیک نیز روغن قرار دارد . در ادامه تجهیزات برق ،الکترونیک و کنترلی مدارهای فرمان مکانیکی و هیدرولیک نصب و تست می شوند. در انتهای فرایند مونتاژ پوشش های و مخافظ های فلزی دستگاه آماده پس از زیرسازی و رنگ می شود. بدیهی کنترل کیفیت خط مونتاژ حین فرایند با ابزار دقیق صورت می پذیرد. تست نهایی وعملکردی دستگاه نیز پس از اتمام فعالیت درخط مونتاژ و کالیبره نمودن سیستم ، روغن وگریس کاری بخش های متحرک انجام می گیرد. در صورت تطبیق عملکرد با استاندارهای از پیش تعیین شده به انبار جهت تحویل دستگاه منتقل می شود .
برای دریافت مشاوره کسب وکار از متخصصان مرکز مشاوره کاردوک ، نوشتن طرح توجیهی صنعتی میتوانید
با شماره: 02166418908 تماس بگیرید.
طرح توجیهی طراحی مهندسی دستگاه تزریق پلاستیک | مشخصات عمومی و سرمایه گذاری
بر اساس مطالعات احداث یک واحد فنی مهندسی طراحی مهندسی دستگاه در فاز نخست برآورد سرمایه گذاری اولیه را دارد. نرخ بازدهی سرمایه در فاز نخست با احتساب 300 روز فعالیت سالانه نزدیک به دو سال برگشت سرمایه اولیه خود را خواهد داشت. بدیهی محاسبات مالی وابسته به زمان و مکان اجرای طرح می باشد . با گذشت زمان و تغییر شرایط اقتصادی لازم است مطالعات پیش امکاسنجی بروز رسانی شود.
جهت اطلاع از مشخصات زیر ساخت، ظرفیت تولید ، محاسبات مالی و سرمایه و هزینه های عملیاتی طرح توجیهی طراحی مهندسی دستگاه تزریق پلاستیک بدلیل وجود نوسانات مالی و اقتصادی لازم است با کارشناسان ما تماس بگیرید. با توجه به وضعیت استقرار طرح های درحال احداث امکان بروز رسانی مقدار و هزینه های زیر ساخت ها مهندسی و ستادی برآوردها و قیمت های جدید وجود دارد.قیمت اقلام موثر در سرمایه ثابت نیز شامل تجهیزات و هزینه های عملیاتی در حال تغییر است. اما امکان بروز رسانی دارد.
نتایج مطالعات|طرح توجیهی طراحی مهندسی دستگاه تزریق پلاستیک
نتایج تحقیقات بازار و برآورهای مالی فنی واقتصادی وضعيت قابل قبولي را بلحاظ مالي برای تولید محصولات را نشان می دهد. حهت اخذ مجوز های تولید این محصول وتامین زیر ساخت براساس پلان های مهندسی تولید استاندارد و صادرات محور می توانید در تمامی مراحل انجام کار از زمان بررسی ایده تا پیاده سازی و زمان بهره برداری از مشاوران و کارشناسان خبره و با تجربه کاردوک کمک بگیرید.
خدمات قابل ارایه کاردوک به طرحها و واحدهای تولید کننده
برای تهیه طرح توجیهی در زمینههای پروژه های اقتصادی میتوانید با کارشناسان کاردوک تماس بگیرید. از جمله خدمات مرکز مشاوره کسب و کار کاردوک میتوان به موارد زیر اشاره داشت :
- شبیه سازی نرم افزاری محیط بنگاه
- انجام مطالعات تحقیقات بازار بنگاهها و پروژه ها
- استفاده از نرم افزار کامفار توسط متخصصین کارآمد مهندسی
- ارایه خدمات در انتخاب ماشین آلات ، تاسیسات عمومی و طراحی سایت پلان
- تامین نیروی انسانی نصب و. راه اندازی ماشین آلات و تاسیسات عمومی
- مشاوره اصلاح تکنولوژی ،نوسازی و بازسازی واحدهای قدیمی
- مشاوره صادرات محصول با کیفیت استاندارد به کشورهای دیگر
- ثبت نام در سامانه بهین یاب و سامانه های مختلف اخذ مجوز
برای دریافت مشاوره کسب وکار از متخصصان مرکز مشاوره کاردوک ، نوشتن طرح توجیهی صنعتی میتوانید
با شماره: 02166418908 تماس بگیرید.