اخبار کسب و کار

اعطای تسهیلات به واحدهای صنعتی ، معدنی و مجریان طرح های نیمه تمام

در راستای  اعطای تسهیلات به واحدهای صنعتی ، معدنی و مجریان طرح های نیمه تمام و توسعه اشتغال  از محل اعتبارات تکلیفی و بانکها متناسب با لایحه بودجه ساز وکار اجرایی تسهیلات تکمیلی و اشتغال بودجه  1404  بشرج ذیل مصوب و ابلاغ گردید 

سازو کار اجرایی تسهیلات تکمیلی و اشتغال بودجه ۱۴۰۴ 

سازوکار اجرایی تسهیلات تکمیلی و اشتغال بودجه ۱۴۰۴  به تصویب رسید .  مجلس شورای اسلامی در جلسه  روز دوشنبه ۱۹ آذر ۱۴۰۳ مجلس، در جریان رسیدگی به بخش هزینه‌ای لایحه بودجه ۱۴۰۴ کل کشور، با تصویب بند «پ» تبصره ۱۵ این لایحه با عنوان «تسهیلات تکمیلی و اشتغال» به شرح زیر موافقت کردند..

 سازوکار اجرایی اعطای تسهیلات

۱- وزارت امور اقتصادی و دارایی موظف است حساب هایی تحت عنوان حساب ملی و حسابهای استانی «پیشرفت و عدالت» را از طریق خزانه‌داری کل کشور جهت واریزی منابع، به نام خود افتتاح نماید.

تعیین سازوکار نظارت بر احکام تسهیلات تکلیفی و اشتغال

۲- دستگاه‌های اجرایی و مؤسسات موظفند منابع مالی مورد نیاز خود برای حمایت از تولید و توسعه اشتغال با اولویت مشاغل خرد و بنگاههای کوچک و متوسط را با لحاظ تکالیف ابلاغی شورای عالی اشتغال موضوع تبصره(۲) بند (ب) ماده (۶) قانون برنامه هفتم پیشرفت، حداکثر تا پایان اردیبهشت سال ۱۴۰۴ به وزارت امور اقتصادی و دارایی ارسال کنند. وزارت امور اقتصادی و دارایی موظف است حداکثر تا پایان خرداد ۱۴۰۴ سهمیه هریک از دستگاههای اجرایی را به تصویب هیأت امنای حساب ملی پیشرفت و عدالت رسانده و جهت اجراء ابلاغ نماید. 

نقش وزارت افتصاد ودارای و دستگاههای اجرایی 

۳- وزارت امور اقتصادی و دارایی و دستگاه اجرایی مربوط موظفند «بسته‌های سرمایه گذاری بدون نام» موضوع ماده(۲۷) قانون تأمین مالی تولید و زیرساخت‌ها در بخشهای مختلف اقتصادی که به تصویب دستگاه‌های اجرایی و استانداری‌ها می‌رسد را در اولویت پرداخت تسهیلات قرار دهند.

۴- وزارت امور اقتصادی و دارایی مکلف است منابع اجزای (۱) تا (۸) بند «الف» این تبصره را از طریق سپرده‌گذاری در بانک‌ها با اولویت بانکهای توسعه‌ای و تخصصی و صندوقهای حمایتی اشتغال به عنوان عامل، با سازوکار تسهیلات تلفیقی با نرخ ترجیحی، برای برنامه‌های تولید و اشتغال در سطح ملی و استانی اختصاص دهد. همچنین استفاده از منابع صندوق توسعه ملی با رعایت اساسنامه آن مجاز است.

سازو کار  اجرایی اعطای تسهیلات به واحدهای صنعتی ، معدنی 

۵- دستورالعمل اجرایی این تبصره مشتمل بر نرخ سود تسهیلات و نرخ سود سپرده گذاری، مؤسسات عامل، میزان مشارکت مؤسسات عامل، اولویت بندی فعالیت ها، رسته‌ها و مناطق هدف، نحوه توزیع تسهیلات و فرایند بررسی و تصویب طرح ها، حداکثر تا دو ماه پس از لازم الاجراء شدن این قانون توسط وزارت امور اقتصادی و دارایی با همکاری وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و سازمان برنامه و بودجه کشور تهیه و به تصویب هیأت امنای حساب ملی پیشرفت و عدالت موضوع جزء (۳) بند «ج» تبصره (۱۸) قانون بودجه سال ۱۴۰۲ خواهد رسید. وزارت کشور به اعضای هیأت امنای حساب ملی پیشرفت و عدالت اضافه می‌شود. شورای برنامه ریزی و توسعه استان، هیأت امنای حساب استانی پیشرفت و عدالت است و استاندار ریاست این هیأت امناء را برعهده دارد.

نرخ سود اعطای تسهیلات به واحدهای صنعتی ، معدنی

۶- نرخ سود سپرده‌گذاری منابع مذکور در بانکهای عامل و نهادهای مالی حداقل یک درصد (۱%) و نرخ سود تسهیلات اعطایی متناسب با میزان مشارکت منابع نظام بانکی، صندوق کارآفرینی امید و صندوق توسعه ملی تعیین می‌گردد. 

۷- استفاده از منابع این تبصره برای هزینه‌های جاری و پشتیبانی دستگاه‌های ذی ربط تحت هر عنوان ممنوع است و اعطای تسهیلات به کسب و کارهای خانگی و کارگاههای خرد با رعایت بند(ب) ماده(۶) قانون برنامه هفتم پیشرفت است

 

شرایط اعطای اعطای تسهیلات به واحدهای صنعتی ، معدنی در سنوات قبل از 1403  

برای اعطای تسهیلات به واحدهای صنعتی ، معدنی و مجریان طرح های نیمه تمام  متقاضیان واجد شرایط می‌توانند از طریق سامانه بهین یاب جهت ثبت درخواست تسهیلات طبق برنامه تولید و اشتغال  (بند الف تبصره ۱۸) اقدام کنند. جهت ثبت نام در سامانه بهین یاب کلیک کنید.

شرایط 

محورهای پرداخت تسهیلات

الف) تكميل طرح های نيمه تمام صنعتی و معدنی

ب) توسعه واحدهای موجود (بازسازی و نوسازی)

ج) تامين سرمايه در گردش برای واحدهای فعال صنعتی و معدنی


شرايط عمومی متقاضی

1) دارا بودن جواز تاسيس معتبر از سوی وزارت صمت برای متقاضيان مناطق برخوردار با پيشرفت فيزيکی بالای 70 درصد و مناطق کمتر برخوردار با پيشرفت فيزيکي بالای 30 درصد.

2) برنامه توسعه واحدهای موجود (بازسازی و نوسازی):
دارابودن يکی از مجوزهای پروانه بهره برداری، گواهی فعاليت صنعتی و يا کارت شناسایی معتبر برای متقاضيان استفاده از تسهيلات بازسازی و نوسازی.

3) برنامه تامين سرمايه در گردش:
دارابودن يکی از مجوزهای پروانه بهره برداری، گواهی فعاليت صنعتی و يا کارت شناسایی معتبر برای متقاضيان استفاده از تسهيلات سرمايه در گردش

شرايط تسهيلات سنوات قبل 

1) اولويت اصلی پرداخت تسهيلات با آن دسته از متقاضيان است که عمدتاً دارای مشکلات نقدينگی بوده و از لحاظ ظرفيت توليد ، دانش فنی، توان مديريت و بازار ، مشکلی که مانع راه اندازی يا افزايش توليد باشد، نداشته و با دريافت اين تسهيلات قادر به راه اندازی سريع، انجام نوسازی و بازسازی لازم و تثبيت و يا افزايش توليد و اشتغال باشند.
همچنين ميزان تسهيلات قابل پرداخت به هر بنگاه‏ اقتصادی، براساس نياز واقعی بنگاه و تأييد کارگروه استاني خواهد بود.

2) مدت زمان برای سرمايه در گردش يک سال و برای سرمايه ثابت (دوره مشارکت و تنفس حداکثر 2 سال و برای دوره بازپرداخت حداکثر 5 سال) مجموعا حداکثر 7 سال است.

منبع: درگاه اطلاعات و خدمات صنعت، معدن و تجارت

 

برای ثبت نام یا دریافت مشاوره در زمینه خدمات بهین یاب می توانید با مشاوران مرکز مشاوره کسب و کار کاردوک از طریق شماره 02166418908 تماس بگیرید.

مقالات مرتبط:

شرایط گرفتن وام

پروانه بهره برداری

جواز تاسیس

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
دریافت مشاوره