هوش مالی | راهکارهای افزایش هوش مالی
هوش مالی فقط بخشی از هوش ذهنی است که برای حل مشکلات مالی از آن استفاده میشود . حتما کسانی را دیدهاید که هر روز سختتر از دیروز کار میکنند، پول بیشتری در میآورند اما هرگز ثروتمند نمیشوند و حتی بیشتر از قبل بدهکار میشوند و مشکلات مالیشان بیشتر میشود. اکثر ما فکر میکنیم بهترین راه و روش حل مشکل، فقط همان روشی است که میدانیم و انجام میدهیم. در حالی که روشهایی که تا الان استفاده کردهایم به نتیجه متوسط یا پائینتر از متوسط رسانده است. اگر این نکته را درک کنیم میتوانیم با یادگیری روش و مهارتهای جدید و تغییر در نوع نگرش و فکر خود به نتایج جدید و بهتر برسیم. اگر به مشکل مالی خود به عنوان یک فرصت برای یادگیری و باهوشتر شدن نگاه کنیم.
برای دریافت مشاوره در زمینه امور اداری و سازمانی میتوانید با مشاوران مرکز مشاوره کسب و کار کاردوک از طریق شماره 02166418908 تماس بگیرید.
هوش مالی | برای پول دار شدن هم باید باهوش بود
البته منظور هوشی متفاوت از IQ است. هوش مالی مفهومی ذهنی است که شامل عملکرد یا کارهای خاصی است که ثروت را وارد زندگی شما میکند. باید ذهنیت لازم برای موفقیت و شکست را یاد بگیرید و باورهای محدودکنندهای که سد راه پول درآوردن شماست را کنار بگذارید. بنابراین هوش مالی را میتوان یکی از اصول مدیریت دانست، برای اطلاع از اصول مدیریت کلیک کنید.
هوش مالی چیست | چه چیزی باعث حل مشکل مالی می شود؟
همه مردم دنیا چه ثروتمند و چه فقیر مشکل مالی دارند. خیلیها فکر میکنند مشکل مالی آنها تمام میشود، اما این طور نیست، پول بیشتر مشکلات مالی بیشتری به دنبال دارد. تحصیلات هم مشکل مالی را برطرف نمیکند. داشتن یک شغل هم مشکلات مالی را حل نمیکند. هوش مالی دقیقا همان رفتار شما با پول است. متاسفانه تحصیلات و سخت کوشی اگر با استفاده از هوش مالی، همراه نباشد نمیتواند موجب تولید ثروت شود. حال سوال این است چه چیزی مشکلات مالی را حل میکند؟
جواب این سوال “هوش مالی” است. مشکلات رایج مالی در دنیای امروز؛ تطبیق نداشتن درآمدها و هزینههای زندگی، نداشتن خانه شخصی، بدهکاری، هزینههای ماشین، هزینههای بهداشتی درمانی و… است که با استفاده از هوش مالی میتوان آنها را برطرف کرد. اگر هوش مالی را در خود تقویت نکنیم روز به روز مشکلات وخیمتر و شرایط روز به روز سختتر میشوند. واقعیت این است که پول تاثیر به سزایی روی سبک و کیفیت زندگی دارد. پول آسایش، آزادی زمانی و آزادی انتخاب میآورد. ولی پول در آوردن به تنهایی و بدون استفاده از هوش مالی هیچ کدام از موارد ذکر شده را به همراه نخواهد داشت.
هوش مالی و ارتباط آن با پولدار شدن
اگر بتوانید هوش مالی خود را رشد بدهید، میتوانید مشکلات مالی خود را حل کنید و در نتیجه ثروتمندتر شوید و اگر این کار را نکنید روز به روز فقیرتر میشوید. مدیران مالی کاردان، برای رسیدن به ثروت و رفاه مالی اقدامات خاصی انجام میدهند. کسانی که از نظر مالی موفق هستند با کسانی که وضع مالی اسفباری دارند، دارای ذهنیت متفاوتی نسبت به پول هستند. افراد موفق و ثروتمند هیچ وقت دست از یادگیری درباره پول درآوردن، سرمایه گذاری، اطلاعات مربوط به سهام و… نمیکشند.
پول در آوردن برای آنها مثل نفس کشیدن حیاتی است. مدیران باهوش از تمام لحظههای زندگیشان برای یادگیری استفاده میکنند. همیشه وقتی آنها را میبینید درباره پول با بقیه صحبت میکنند، به سمینارهای امور مالی میروند، با مشاوران حرفهای صحبت میکنند، کتاب میخوانند یا در حال مطالعه بخش اقتصادی روزنامه هستند و … . پول درآوردن برای آنها تبدیل به عادت شده و این عادت باعث میشود در امور مالیشان به موفقیت برسند.
در ذهن کسی که هوش مالی بالایی دارد چه میگذرد؟
“جیمی مک اینتایر” در کتاب خود به نام “درسهایی که آرزو داشتم یاد میگرفتم” میگوید موفقیت مالی ما تا حد زیادی به باورهایی که درباره پول داریم بستگی دارد. اگر به باورهای محدودکنندهای که درباره پول داریم بچسبیم، همیشه از پیامدهای آسیب رسان آن ضرر خواهیم کرد. این باورهای منفی هستند که اجازه نمیدهند به بالاترین سطح استقلال مالی برسیم.
ویژگی های هوش مدیران مالی کارآمد
خصوصیات مشترک بین همه مدیرانی که درآمد بالایی دارند وجود دارد که از جمله آنها میتوان به موارد زیر اشاره داشت :
داشتن طرح عملیاتی
کسانی که از هوش مالی بالایی برخوردارند، برنامه و طرح جامعی برای موارد مالی و برنامه روزانه خود دارند.
پس انداز کردن ده درصد از درآمد خود
این افراد همیشه حداقل ده درصد از درآمد خود را نگه میدارند یا با آن به سرمایه گذاری میپردازند یا در بلند مدت سود به دست میآورند.
به حداقل رساندن بدهی
افراد با هوش مالی بالا، میدانند که قرض بالا آوردن، بار سنگینی دارد و در درازمدت تاثیر بدی بر روی میزان ثروت میگذارد. این افراد سعی میکنند تا جای ممکن بدهیهای خود را به حداقل برسانند و با این وجود اگر هم مجبور باشند که با قرض کردن اقدام به خرید کنند، بهترین و مناسبترین طرح و تسهیلات بانکی یا غیربانکی را انتخاب میکنند. در اغلب موارد بدهیهایشان را با سودی که از سرمایه گذاری هوشمندانه به دست میآورند، صاف میکنند.
تعیین اهداف مالی بلند مدت و کوتاه مدت
اهداف مالی ارتباط تنگاتنگی با طرحهای عملیاتی موثر دارند. اهداف افراد باهوش به دو دسته کوتاه مدت و بلندمدت تقسیم میشود و همین داشتن برنامه باعث میشود تا در طول روز فکرشان را روی رسیدن به به اهدافشون متمرکز کنند.
داشتن استراتژی در خرج کردن
افراد باهوش درباره هر مبلغی که میخواهند خرج کنند با دقت فکر میکنند. مدیران مالی موفق از پیامدهای کوچکترین خرید و خرج کردن خود هم آگاه هستند. آنها میدانند که جمع شدن هزینههای به ظاهر کوچک در بلند مدت چه عواقبی دارد و باعث تلنبار شدن بدهی میشود و فرصت سوددهی بیشتر را میگیرد. این افراد توانایی بالایی در پیش بینی آینده دارند. این قابلیت به آنها کمک میکند تا پیامدهای خرج کردن پولشان را بشناسند و به این ترتیب برای خرج کردن یا نکردن آن تصمیم درستی بگیرند و اگر ببینند که خرج کردن پولشان در بلند مدت برایشان سودی ندارد، قبل از هر اقدامی تصمیماتشان را اولویت بندی میکنند.
یادگیری مداوم استراتژی های مالی جدید
این افراد هیچ وقت از یادگیری درباره پول درآوردن، سرمایه گذاری کردن، اطلاعات مربوط به سهام و … دست نمیکشند و به صورت مداوم در حال یادگیری هستند.
نحوه تقویت هوش مالی با هوش پول ساز
هوش پول ساز مجموعه مهارتهایی است که باعث به دست آوردن پول بیشتر میشود. بخشی از این هوش، ذاتی و بخش مهمی از آن اکتسابی است. بخش ذاتی این هوش چندان قابل تغییر نیست مانند “قدرت حافظه”، اما بخشهای اکتسابی آن میتواند با روشهای زیر فراگرفته شود.
خیال پردازی
کسانی که خیال پردازی میکنند احتمال بیشتری دارد که بتوانند یک کار و ایده جدید خلق کنند. بسیاری از ایرانیها قدرت خیال پردازی خوبی دارند، اما فقط افراد کمی به آن اهمیت میدهند و بیشتر افراد با بی توجه از کنار آن میگذرند. حتی برخی افراد خیال پردازی را چیز بدی میدانند! تفاوت افراد موفق با دیگران در این است که به خیال پردازیهایشان جامه عمل میپوشانند.
خلاقیت
یکی از مهمترین موارد برای هوش مالی خلاقیت است. در گذشته بسیار دور برای کسب درآمد بالا چندان به خلاقیت نیاز نبود، اما در دنیای امروزی با افزایش جمعیت و رقابت در زمینههای مختلف شغلی و اجتماعی، نیاز به این ویژگی بیشتر میشود. بیشتر کسانی که در موقعیت شغلی با حقوق ثابت قرار میگیرند، خلاقیت خودشان را از دست میدهند. باید بدانید انسان تنها زمانی از قابلیتهای عالی ذهنش استفاده میکند که در شرایط سخت قرار بگیرند.
علاقه
اگر به شغل فعلی خود علاقه ندارید، دست کشیدن از آن کار منطقی است. وقتی از کاری که به آن علاقه ندارید دست میکشید، تمام انرژیتان را صرف پیدا کردن شغل مورد علاقهتان میکنید و تمام فکرتان بر روی شغلی که برایتان مناسبترین است، متمرکز میشود. نکته مهمی که باید بدانید این است که تنها راه انجام دادن کارهای عظیم، دوست داشتن کاری است که انجام میدهیذ.
جسارت
جسارت ویژگی کسانی است که ترسهایشان را شناختهاند و بر آن غلبه کردهاند. ترسها بزرگترین موانع در برابر پیشرفت انسان هستند. انسانهای بزرگ با ترسهایشان روبه رو میشوند ولی انسانهای ضعیف از آن فرار میکنند.
تمرکز
حال که هدفتان را مشخص کردهاید کافی است روی آن تمرکز کنید. تمام ذهن و قدرت خود را روی هدفتان جمع کنید و به عوامل مزاحم اجازه ندهید به ذهنتان وارد شوند و نهایت تلاشتان را برای رسیدن به هدف بکنید و تا رسیدن به هدفتان دست از تلاش نکشید. از تجربههایتان پلههایی برای بالا رفتن بسازید و هرگز از شکست خوردن نهراسید.
مرکز مشاوره کسب و کار و کاریابی کاردوک
برای دریافت مشاوره در زمینه هوش مالی میتوانید با مشاوران مرکز مشاوره کاردوک تماس بگیرید و از خدمات مشاوره حضوری و تلفنی این مرکز بهرمند شوید. برای اطلاع از سایر روش های جلوگیری از ضرر مالی کلیک کنید.
برای دریافت مشاوره در زمینه امور اداری و سازمانی میتوانید با مشاوران مرکز مشاوره کاردوک از طریق شماره 02166418908 تماس بگیرید.