راه اندازی کسب و کار خانگی | 10 نکته که برای راه اندازی کسب و کار خانگی باید بدانید
زمانی که قصد راه اندازی یک کسب و کار خانگی را به عنوان یک کارآفرین دارید؛ مهمترین مسئلهای که با آن روبرو هستید تصمیم گیری برای انتخاب صحیح نوع فعالیت و رشته شغلی است. این انتخاب باید با توجه به زیرساختهای موجود، توانایی، نقاط قوت و ضعف و پیدا کردن شناختی مناسب از بازار صورت گیرد. مرحله بعدی یادگیری دانش و مهارتهای لازم برای اجرایی نمودن کسب کار هست. در طول این سالها با افراد زیادی مواجه شدیم که ایدههای خوبی داشتند، ولی به دلیل عدم مطالعه و امکان سنجی درست و گرفتن مشاوره از متخصص بعد از صرف هزینههای زیاد مالی و زمان با شکست مواجه شدند. به همین دلیل در این مقاله قصد داریم تا 10 نکته مهم را که باید قبل از راه اندازی کسب و کار خانگی بدانید را توضیح دهیم. برای اطلاع از سایر فرصتهای راه اندازی کسب و کار کلیک کنید.
برای دریافت مشاوره در زمینه راه اندازی انواع کسب و کار خانگی می توانید با مشاوران مرکز مشاوره کسب و کار کاردوک از طریق شماره 02166418908 تماس بگیرید.
1- راه اندازی کسب و کار خانگی باید در زمینه علایق و استعدادتان باشد
در اولین مرحله چندین زمینه برای کسب و کار خانگی با توجه به زیر ساختها، توانایی و علایق خود انتخاب کنید. بعد از انتخاب کردن زمینههایی که قصد فعالیت در آنها را دارید، باید مطالعات دقیقی در مورد دانش، مهارتهای لازم و بازار انجام دهید. کسب و کارهای مشابه را بازدید کنید، چرا که با مطلع شدن از نقاط ضعف و قوت آنها شناخت خوبی نسبت به زیرساختهای لازم، نیازهای مالی و فنی و به خصوص تصور درستی از بازار پیدا خواهید کرد.
2 – زمینه های مختلفی که برای کسب و کار انتخاب کردید را مقایسه کنید.
بعد از انتخاب و بررسی زمینههای مختلف فعالیت که برای راه اندازی کسب و کار خانگی به آنها علاقه دارید؛ باید این زمینهها را از جنبههای مختلف مانند اقتصادی، میزان علاقه، مهارتهای شما، آموزشهای مورد نیاز، سرمایه اولیه و … بررسی نمود. به عنوان مثال اگر علاقهای به کار با کامپیوتری ندارید، پس یادگیری برنامه نویسی سایت و اپ انتخاب مناسبی برای کسب و کار خانگی (با وجود اقتصادی بودن)، نخواهد بود. در نتیجه باید زمینهای را انتخاب کنید که علاوه بر این که از لحاظ مالی بیشترین سود را برای شما به همراه خواهد داشت؛ باید مطابق با علاقه، استعداد و توانایی شما نیز باشد.
3- بررسی بازار کسب و کار خانگی
برای اینکه بتوانید بهترین گزینه را برای کسب و کار خود انتخاب کنید، باید با نحوه ورود به بازار و چرخه مالی قبل از راه اندازی کسب و کار خانگی خود آشنا باشید. به عنوان مثال یک خطاط که از تولید تابلوهای خط خود لذت میبرد، با تولید و فروش آثار هنری مشتری پسند میتواند درآمد زایی داشته باشد. با این کار از محل فروش آثار خود نه تنها سرمایه لازم برای خرید مواد اولیه تولیدات بعدی خود را تامین کند، بلکه با جذب رضایت مشتریان میتواند سفارش های بعدی را دریافت نماید. با این عمل جای خود را به مرور در بازار باز میکند.
توجه به نیاز و تقاضای بازار و استفاده از شیوههای جدید بازاریابی (عرضه محصولات در دنیای مجازی یا در نمایشگاههای هنری و … ) به وی کمک میکند تا با استفاده از بازخوردی که از مشتریان دارد، زمینه کاری خود را گسترش دهد و همچنین محصولات خود را به نیاز و تقاضای مردم نزدیکتر کند. پس درآمدزایی مبتنی بر تقاضای بازار در کنار علاقه و مهارت شخص از عوامل اصلی یک کسب و کار خانگی موفق است.
4- داشتن سیستم حسابداری و اداری متناسب با کسب و کار خانگی
با توجه به اینکه کارآفرینان و شاغلین کسب و کارهای خانگی غالبا متکی به تجربه و مهارت فنی هستند، لذا از ابتدا باید یک نظام اداری و حسابداری ساده متناسب با فعالیتهای بنگاههای کوچک خود را برای مستند سازی انجام امورات اداری و مالی پیاده سازی نماید.
این بخش را میتوان در یک فرایند تقسیم کار منطقی سازمان یافته که درآن حد و مرزها و شرح وظایف هر کدام از افراد درگیر فعالیت در خانواده مشخص شده بر عهده یکی دیگر از اعضای خانواده قرار داد تا بصورت دورهای با توجه به حجم فعالیت، تولیدات و براساس تقاضا و نیاز مشتری بتوان بازخوردهای مسیر فعالیت شغلی را چه به لحاظ تنوع محصول، چه به لحاظ کیفیت و چه به لحاظ کمیت به دارنده اصلی کسب کار منتقل نماید.
5- راه اندازی کسب و کار خانگی در یک مکان مناسب
فضای انتخابی برای راه اندازی کسب و کارهای خانگی به لحاظ استقرار و انجام فعالیت باید بگونهای انتخاب شود که در محیط زندگی قابل پیاده سازی باشد. در این راستا بای فعالیتها بگونهای انتخاب شود که بلحاظ تردد، سر و صدا و تامین فضا، ضمن حفظ حقوق تمامی همسایگان و اعضای خانواده قابلیت پیاده سازی در محیط منزل را داشته باشد.
مثلا اگر قصد تولید محصولات غذایی را دارید، فضای بهداشتی مورد استفاده در خانه به گونهای باید انتخاب شود که امکان تولید محصول سالم و بازدید و نظارت سنواتی کارشناس بهداشت را داشته باشد. در این رابط به نظرات تمامی اعضای خانواده توجه کرده و سعی نمایید بهترین طرح استقرار انتخاب نمایید.
6- نکات امینی را در زمان راه اندازی کسب و کار خانگی خود رعایت کنید
به امنیت خود، فرزندان و خانواده در ارتباط با مخاطرات شغلی توجه ویژه بنمایید. اگر با مواد قابل اشتعال سر و کار دارید، الزامات پیشگیری آتش نشانی را در زمان راه اندازی کسب و کار خانگی رعایت نمایید. اگر با ابزار برنده کار میکنید، باید به آموزش و برنامه ریزی پیشگیری از صدمات جسمی توجه خاص داشته باشید.
جعبه کمکهای اولیه را تهیه نمایید. در این ارتباط از مشاورین ایمنی و و بیمه برای پیشگیری از صدمات احتمالی و جبران خسارات در صورت بروز حادثه راهنمایی بگیرید و برای رفع مشکلات با اعضای خوانواده خود نیز بصورت منظم و هفتگی جلسه گفتگو داشته باشید.
7- طرح توجیهی کسب و کار خانگی خود را قبل از شروع کار آماده کنید
پس از شناخت کامل از ابعاد فنی کار، سرمایه مورد نیاز، مواد اولیه و تجهیزات و ابزار مورد استفاده برای کسب و کار خانگی خود یک ساختار و طرح توجیهی فنی اقتصادی تهیه نمایید و در آن ضمن توجیه کار وضعیت شرایط احراز شغل، پارامترهای دیگری مانند شرح وظایف و مسئولیتها و مزایای افراد درگیر در کسب وکار نیز مشخص نمایید. در این راستا از کمک مشاورین مرتبط استفاده کنید. برای کسب اطلاعات بیشتر مقاله طرح توجیهی را مطالعه نمایید.
8- مجوز مشاغل خانگی را دریافت نمایید
از طرحهای ساماندهی و حمایت از مشاغل خانگی و قوانین، مقررات و آیین نامه های اجرایی مرتبط کسب و کار خانگی خود آگاهی یابید. از طریق سامانه معاونت توسعه کارآفرینی و اشتغال وزارت کار و رفاه اجتماعی با همکاری دستگاه اجرایی مرتبط مجوز کسب و کار خانگی را جهت قانونمند نمودن فعالیت و امکان استفاده از تسهیلات و حمایتهای قانونی مرتبط با مشاغل خانگی دریافت نمایید.
9- با اصول بازاریابی نوین آشنا شوید
برای بازاریابی فعالیت خود سعی نمایید از شبکههای اجتماعی در محیط اینترنت استفاده کنید. برای انجام این کار ضمن گرفتن مشاوره از متخصص میتوانید از اعضای خانواده خود استفاده کنید. بسیاری از بازارهای مجاری موجود در فضای اینترنت امکان تاسیس فروشگاه مجازی را به شما میدهند. از امکانات بازاریابی در شبکههای اجتماعی استفاده نمایید.
10- از خدمات مشاوره کسب و کار بهرمند شوید
مرحله به مرحله از ابتدای شروع ایده یابی تا زمان بهربرداری از کسب و کار خانگی خود سعی نمایید از مشاورین و کارشناسان متخصص استفاده کنید. این امر باعث صرفه جویی در زمان و هزینه شما برای راه اندازی کسب و کار خانگیتان میشود. همچنین دریافت مشاوره کسب و کار به شما کمک میکند تا بتوانید بهترین مسیر را برای رسیدن به هدفتان انتخاب کنید. مشاوره از یک فرد متخصص به شما کمک میکند تا بتوانید در یک زمان کم فعالیت خود را گسترش دهید و شرایط لازم برای راهاندازی برای یک کارگاه را به دست آورید.
مرکز مشاوره کسب و کار کاردوک حامی در راه اندازی کسب و کار خانگی تان
مشاورین مرکز مشاوره کسب و کار کاردوک آمادهاند تا به شما در تمامی مراحل گسترس و راه اندازی یک کسب و کار خانگی کمک کنند تا بتوانید از اتلاف هزینه و زمان جلوگیری نمایید. البته برای شروع کار هم فعالیت ها مجوز نمیتوان گرفت.
برای دریافت مشاوره در زمینه راه اندازی انواع کسب و کار خانگی می توانید با مشاوران مرکز مشاوره کسب و کار کاردوک از طریق شماره 02166418908 تماس بگیرید.
جهت دریافت مشاوره در زمینه های مختلف
کسب و کاری مانند مشاوره راه اندازی کسب
و کار ، مشاوره فروش ، مشاوره حقوقی ، مشاوره مالیاتی، مشاوره مالی
و … به سایت کاردوک مراجعه کنید