مهارت های کارآفرینی از مهمترین الزاماتی است که کارآفرینان باید برای رسیدن به موفقیت در کارشان به آنها مسلط باشند. از آنجایی که مهارتهای کارآفرینی تخصص است هر کارآفرینی باید منتاسب با نیاز به یکسری از مهارتها مسلط باشد تا بتواند در کسب و کاری که میخواهند راهاندازی کند موفق شود برخی از کارآفرینان از خدمات مشاوره کسب و کار و منتورینگ برای موفقیت در کارشان استفاده می کنند. در واقع به نحوی از متخصصان با تجربه برای پیشبرد هر چه بهتر کارشان استفاده می کنند.
برای ثبت نام یا دریافت مشاوره در زمینه مهارت های کارآفرینی می توانید با مشاوران مرکز مشاوره کسب و کار کاردوک با شماره: 02166418908 تماس بگیرید.
مهارت های کارآفرینی
مهارتها را میتوان در دو دسته خاص و عام تعریف کرد. مهارتهای خاص مهارتهایی ویژه و تخصصی هستند و مهارتهای عام، مهارتهای شغلی نرم و عمومی به حساب میآیند که کارآفرینان موفق باید در آن به تسلط برسند. به دلیل اهمیت این موضوع ما مهمترین مهارتهای خاص و عام کارآفرینی را برای شما توضیح میدهیم. لطفاً تا انتها همراه ما باشید.
مهارت های کارآفرینی عام
1- مهارت در برقراری ارتباط
یکی از مهمترین و در عین حال سادهترین مهارت های عمومی که هر کارآفرینی باید به آن مسلط باشد، مهارت در برقراری ارتباط است. یک کارآفرین باید بتواند با کارمندان، مدیران، سرمایهگذاران داخلی و خارجی و مشتریان ارتباطات موثرتری را برقرار کند. هر چقدر مهارت برقراری ارتباط با دیگران در یک کارآفرین برتر و ویژه باشد، او راحتتر قدمهای بزرگتری را برمیدارد. مهارت و مدیریت برقراری ارتباط با دیگران باعث میشود تا کارآفرین بتواند از بهترین منابع مالی و غیر مالی در جهت منافع خود استفاده کند.
2- مهارت های کارآفرینی | انتخاب نوع فعالیت
یکی دیگر از مهارتهای عمومی و لازم برای هر کارآفرینی توانایی انتخاب درست کسب وکار است. فردی که میخواهد کارآفرین شود باید بداند دقیقاً در چه حیطهای میخواهد فعالیت کند و قوانین و مقررات مربوط به آن کار را بداند. یک کارآفرین موفق با انتخاب خوب و درستش میتواند موفقیت خود و سایر همکارانش را تضمین کند. انتخاب نوع فعالیت از جمله مهمترین مهارتهای عمومی شناخته شده برای کارآفرینان است.
3- انتخاب نام و برند کسب و کار
کارآفرین باید برای کسب و کاری که میخواهد راهاندازی کند حتماً یک نام مناسب و مشخصی را در نظر بگیرد. کم کاری و سهلانگاری در این زمینه نشان میدهد که او ضعف بزرگی در یک مهارت مهم عمومی دارد. وقتی یک کارآفرین برای انتخاب نام کسب و کار خود وقت میگذارد، نشان میدهد که اهمیت برندسازی را میداند و بی هدف و بی انگیزه وارد عرصه رقابت نشده و برای کار خود و پیشرفت آن برنامههای ویژهای را تدارک دیده است اهمیت برندسازی
4- مهارت های کارآفرینی | تمایل به یادگیری
برخی تصور میکنند هنگام فارغ التحصیلی دانشگاه یا گرفتن گواهینامه مهارتی ، یادگیری متوقف میشود، اما این طور نیست. یادگیری روندی طولانی و پیوسته است. شما باید با تغییرات در فناوری، سیر تحول صنعت، روند فروش و سایر موارد خود را به روز کنید. همیشه به دنبال دانش وفناوریهای جدید باشید. یک کارآفرین باید همیشه تشنه یادگیری مورد نیاز ارتقا کسب و کار باشد و از هر مانعی که در سر راه یادگیریاش قرار دارد، عبور کند.
مهارت های کارآفرینی خاص
ریسکپذیری
یک ویژگی و مهارت خاصی که یک کارآفرین باید آن را دارا باشد، ریسک پذیری است. هر کارآفرین باید بتواند در موارد لازم ریسکهای پر خطر را انجام دهد تا کسب و کارش پیشرفت کند. وقتی به عنوان یک کارآفرین بتوانید ریسک کنید، یعنی خواهان تغییر، برطرف کردن بحرانها و افزایش درآمد هستید. دراین راستا از تکنیک های ارزیابی ریسک در کسب و کار ها همانند ماتریس ارزیابی ریسک ، مدل مونت کارلو ، درخت تصمیم ، تجزیه و تحلیل حساسیت ، تجزیه و تحلیل SWOT و استفاده از نظر کارشناسان با تکنیک دلفی استفاده نمایید .
مهارت های کارآفرینی | مدیریت زمان
مدیریت زمان از جمله مهارتهای خاص و حرفهای برای هر کارآفرین محسوب میشود. کارآفرینی که مدیریت زمان را جدی میگیرد؛ یعنی میتواند، در تنظیم و مدیریت زمان، صرفه جویی در وقت، ایجاد آمادگی و توانمندی برای انجام کارها، زمان سنجی انجام کارها و کاهش حجم فعالیتهای کاری، نظارت و آگاهی داشتن از فعالیتها، ایجاد اثربخشی و بهرهوری در کارها و فعالیتهای روزانه، جلوگیری از ایجاد سردرگمی، پشیمانی و حسرت و جلوگیری از تعلل در کارها و اتلاف وقت بسیار مؤثر عمل کند.
پشتکار و استقامت و در کسب و کار
بسیاری از موفقترین صاحبان مشاغل، شکستها و ناکامیهای مخربی را متحمل شدند. آنها به جای اینکه به این وقایع به عنوان پایان یک وضعیت نگاه کنند، به عنوان لحظههای مهم یادگیری نگاه کردند. آنها خوشبینی و پشتکار خود را حفظ کردند، اما همچنین برای ایجاد تغییر در آینده تلاش کردند. به یاد داشته باشید که شما فقط وقتی که تلاش خود را متوقف میکنید شکست می خورید. پایداری و استقامت کلید موفقیت شما در کارآفرینی خواهد بود.
توانایی شناسایی و حل مشکلات
مسئله اتلاف يا مشكلي است كه ابتدا نه علت و نه راه حل آن مشخص نیست و امر تحليل مسئله و اجراي راه حل غالباً توسط يك نفر مقدور نیست یک کارآفرین باید بتواند توانایی شناسایی و حل مشکلات را به عنوان یک ویژگی خاص در خود پرورش دهد. توانایی شناسایی و حل مشکلات یعنی کارآفرین بتواند در شناسایی مشکل، درک منافع همه افراد، لیست راهحلهای ممکن و ارزیابی و انتخاب بهترین راهحل به خوبی دست به انتخاب و عمل بزند. هر چقدر مهارت و توانایی شناسایی و حل مسائل در یک کارآفرین قوی باشد، کسب و کارش با مشکلات کمتری رو به رو خواهد شد. شما می توانید به عنوان یک کار آفرین از خدمات مشاوره کاردوک جهت ارتقا و رفع مشکلات اداری و مالیاتی و کسب وکار خود استفاده کنید.
فرایند حل مسئله
براي حل مسائل و مشکلات کسب وکار کارآفرینان از مدلهای کاریزنی و روش علمي و استانداردي شامل هفت مرحله، به شرح لازم است استفاده کنند
1-انتخاب موضوع يا تعريف مسئله همانند پروژه عارضه یابی بنگاههای صنعتی است
2 – جمع آوري و تجزيه و تحليل داده ها مرتبط با حادث شدن مسئله
3 – تجزيه و تحليل علل بروز مسئله
4- تعيين، برنامه ريزي و اجراي راه حل رفع مشکل
5- ارزيابي نتايج حاصله
6- تثبيت و استاندارد كردن راه حل
7-انتخاب يافته ها بررسی اثرات آن بر فرآيندها و مسائل بعدي
در این روزگار چطور کارآفرین باشم؟
با توجه به تحولاتی که با ورود اینترنت به وجود آمده، فرصت مناسبی برای کارآفرینان نیز فراهم شده. شما میتوانید با استفاده از این مسیر ارتباطی به روشهای مختلف با مصرف کنندگان و حتی سایر تجار ارتباط برقرار کنید. داشتن یک سایت برای تحقق این اهداف بسیار اهمیت دارد. اگر برای کسب و کار خود احساس میکنید به مسیری برای برندسازی نیاز دارید، پس حتما تهیه یک سایت کمک شایانی به شما خواهد کرد. برای تهیه و راه اندازی سایت اینترنتی خود کلیک کنید.
برای ثبت نام یا دریافت مشاوره در زمینه مهارت های کارآفرینی می توانید با مشاوران مرکز مشاوره کسب و کار کاردوک با شماره: 02166418908 تماس بگیرید.
سؤالات متداول
میتوانید یک دفترچه بردارید و تمام کارهایی که باید در طول روز انجام دهید را در آن یادداشت کنید. برای هر کاری زمان مشخصی تعیین کنید و بعد از اتمام زمان، سراغ کار بعدی بروید.
بهترین کار این است که پیش قدم شوید. در جلسات مختلف به صورت داوطلبانه شرکت کنید، نظر دهید حتی اگر نظرتان اشتباه باشد، در صحبت کردن شما اول پیش قدم شوید. به مرور زمان به این نتیجه میرسید که انجامش آنقدرها هم که فکر میکردید سخت نبوده است.