طرح تولید روان کننده بتن
طرح تولید روان کننده بتن با هدف تولید محصولی برای روان کردن بتن که از پرکاربردترین مصالح ساختمانی است، طراحی و نوشته می شود. از بتن به عنوان دومین ماده پر مصرف در دنیا برای ساخت اسکلت ساختمان ها استفاده می شود. روان کننده بتن نیز مهم ترین مواد افزودنی بتن می باشد که میزان مقاومت و کارایی بتن را افزایش می دهد. کارکرد روان کننده بتن به گونه ای است که بدون اینکه نیاز به تغییر نسبت آب و سیمان باشد، اسلامپ بتن را افزایش می دهد. تولید روان کننده در روش های خاصی انجام می شوند و بسیار اهمیت دارد که پس از پروسه تولید، روان کننده از کیفیت و کارایی بالایی برخوردار باشد. از غلظت های مختلف روان کننده بتن برای پروژه های مختلفی استفاده می شود که هر کدام دارای قیمت های متفاوتی هستند. در صورتی که مایل به فعالیت در زمینه تولید روان کننده بتن هستید، برای اطلاع از تمامی جوانب طرح تولید روان کننده بتن تا انتهای این مقاله همراه ما باشید. جهت ارائه سفارش و نوشتن طرح توجیهی کلیک کنید.
معرفی محصول | طرح تولید روان کننده بتن
بتن از مصالح ساختمانی پرکاربرد می باشد که برای اجرا و پرداخت، نیازمند برخی افزودنی ها می باشد تا روان شود. در واقع بتن باید خاصیت نرمی و خمیری شکل خود را تا زمان آغاز واکنش شیمیایی میان آب و سیمان حفظ کند.
در برخی شرایط بتن از روند عادی خود خارج می شود، به عنوان مثال در هوای گرم، سرعت گیرش بتن افزایش می یابد. در صورتی که به دلایل مختلف روانی بتن و شکل پذیری آن از دست برود، کار کردن با بتن سخت و حتی غیر ممکن می شود. به منظور رفع این مشکل از برخی افزودنی ها استفاده می شود تا بتن در مدت زمان بیشتری حالت نرم و خمیری شکل خود را حفظ کند.
روان کننده ها از افزودنی های شیمیایی بتن محسوب می شوند که به عنوان کاهنده آب در بتن شناخته می شوند. در واقع با اضافه کردن روان کننده های بتن، بدون اینکه بتن خاصیت خود را از دست بدهد روان تر می شود و راحت تر می توان از آن در یک پروژه استفاده کرد. شما در هر جایی که هستید می توانید برای تهیه طرح توجیهی تولید بتن الیافی یا طرح توجیهی صنایع ساختمانی با کارشناسان کاردوک تماس بگیرید.
مزیت های روان کننده بتن | طرح تولید روان کننده بتن
روان کننده های بتن دارای مزیت های بسیاری هستند که در ادامه به آن ها اشاره کرده ایم:
- افزایش عدد اسالمپ و میزان روانی بتن
- کاهنده میزان آب مورد نیاز برای بتن
- کم کردن عیار سیمان
- افزایش مقاومت فشاری در بتن
- قابل استفاده در بتن ها با سنگدانه های نامناسب
- دارای قابلیت استفاده در قالب های نازک و پر میلگرد
- برخورداری از قابلیت پمپاژ بتن به دلیل روان تر شدن
- موثر در صرفه جویی در هزینه و انرژی لازم برای پرداخت و متراکم کردن بتن
- کاهنده مصرف سیمان
- افزایش مقاومت نهایی لازم
- جلوگیری از ایجاد درز سرد در حین بتن ریزی
- جلوگیری از آب انداختگی و جدا شدن دانه بتن
- کاهش انقباض و جمع شدگی بتن
انواع روان کننده بتن |طرح تولید روان کننده بتن
روان کننده بتن در سه نوع تولید و به بازار عرضه می شود که در ادامه به آن ها پرداخته ایم:
1.روان کننده
روان کننده های بتن با هدف روان تر کردن بتن، میزان آب مورد نیاز را کاهش می دهند. ساختار آن ها نفتالینی و ملامینی است که همین موضوع سبب می شود این نوع از روان کننده ها کاهنده آب نسبت به سیمان در بتن شوند.
2.فوق روان کننده | طرح تولید روان کننده بتن
فوق روان کننده ها موادی بر پایه لیگنوسولفونات هستند که منجر به رشد صنعت بتن ریزی می شوند و استفاده از بتن در شرایط بد محیطی را امکان پذیر می کنند.
3.ابر روان کننده
نسل جدید روان کننده های بتن که با نام ابر روان کننده به بازار عرضه می شوند. در این نوع به دلیل اصلاحات صورت گرفته شده در نوع های قدیمی، با حفظ مزایا، معایب روان کننده ها بر طرف شده است.
وجود زنجیره کربوکسیلاتی و اتری در ابر روان کننده های بتن سبب نفوذ به سیمان و جدا کردن ذرات آن از یکدیگر می شود. ابر روان کننده های بتن خود دارای سه نوع هستند.
- زودگیر یا تندگیر : در صورتی که از بتن در هوای سرد استفاده شود، علاوه بر بتن نیاز به گیرایی سریع آن نیز می باشد؛ در چنین حالتی از نوع روان کننده های تند گیر استفاده می شود.
- معمولی : در صورتی که فقط نیاز به بتن روان است، از نوع معمولی باید استفاده شود.
- کندگیر یا دیرگیر :در شرایطی که نیاز است بتن ریزی در زمان مشخصی انجام شود و بتن اصطلاحا دیرتر بگیرید، از نوع ابرروان کننده های بتن کندگیر استفاده می شود.
روش مصرف انواع روان کننده بتن | طرح تولید روان کننده بتن
محصول مورد بررسی در طرح تولید روان کننده بتن در سه مرحله به بتن اضافه می شود؛ به طوری که ابتدا با آب رقیق شده و سپس به بتن اضافه می شود.
- در بچینگ بتن : در کارخانه ساخت بتن، یک مکان مناسب برای اضافه کردن روان کننده به بتن در نظر گرفته می شود. از مزیت های استفاده از روان ساز در این مرحله، اطمینان از پخش یکنواخت مواد به دلیل همزدن کافی بتن و کاهش استهلاک دستگاه بتن ساز و کامیون حمل بتن به دلیل روان تر شدن می باشد.
- در محل بتن ریزی : در صورتی که بتن دیرتر از زمان در نظر گرفته شده به محل برسد و یا هوا گرم باشد، رطوبت بتن کم تر شده و سفت می شود. در این مرحله نیز می توان از روان کننده ها و اختلاط آن با بتن در کامیون حمل بتن استفاده کرد.
- نیمی در محل ساخت و بقیه در محل بتن ریزی : می توان برای اینکه از مزیت هر دو مراحل که در مورد آن ها توضیح دادیم، استفاده کرد، نیمی از روان کننده ها را در محل ساخت و نیم دیگر را در محل بتن ریزی اضافه نمود.
کاربرد انواع روان کننده بتن
از مهم ترین کاربرد های روان کننده بتن، موارد زیر است:
- امکان بتن ریزی در هوای گرم حتی در زمان طولانی
- تاخیر در زمان رسیدن بتن و امکان استفاده از آن با روان کننده بتن
- عدم توانایی پمپ در رساندن بتن به ارتفاعات و امکان آن با استفاده از روان کننده بتن
- بتن ریزی با لوله در شیب یا تسمه نقاله به دلیل روان تر شدن
- وزش باد و کاهش شدید رطوبت بتن و احیا آن به کمک روان کننده
- ساخت قطعات بتنی پیش ساخته مستحکم و بادوام به دلیل افزایش مقاومت بتن در اثر استفاده از روان ساز
- بتن ریزی در مقاطع پرآرماتور به دلیل خاصیت نرمی بتن
- امکان بتن ریزی ایمن مقاطع غیرقابل دسترس مستقیم
- امکان بتن خود تراز شونده
- فراهم شدن شرایطی برای ساخت بتن نماکار
- ایجاد بتن غلطکی و بتن نفوذ ناپذیرد با استفاده از محصول مورد بررسی در طرح تولید روان کننده بتن
- ساخت بتن با مواد پوزولانی با روان کننده بتن
معایب روان کننده بتن
در صورتی که از روان کننده بتن به میزان بیشتری از حد توصیه شده، استفاده شود؛ جدا شدگی و کندگی بتن در زمان اجرا اتفاق خواهد بود. در واقع اصطلاحا بتن دچار آب انداختن بیشتری می شود؛ آب انداختن بیشتر منجر به واپاشیدگی بتن می شود. بنابراین در صورتی که از روان کننده بتن بیش از حد لازم، استفاده شود منجر به افزایش کند گیری بتن می شود.
بنابراین در زمان اجرای پروژه ها، افراد باید از این افزودنی ها بر اساس مقادیر پیشنهادی تولید کننده روان کننده بتن استفاده کنند و همینطور ابتدا در مقادیر کم عمل اختلاط بتن با روان کننده را انجام دهند و در صورت مورد تایید بودن نتیجه، اقدام به به کارگیری مصالح مورد استفاده در پروژه خود نمایند.
در برخی موارد نیز استفاده از این نوع افزودنی به عنوان روان کننده بتن، سبب می شود که در بتن حباب های هوا ایحاد شود. از سویی دیگر ترکیبات آلی روان کننده های بتن گاهی منجر به تاخیر در زمان گیرش بتن می شود که برای حل این مشکل نیاز است از برخی افزودنی ها با مقادیر کم و با ترکیبات تسریع کننده استفاده گردد.
روان کننده ها و افزودنی های دیگر | طرح تولید روان کننده بتن
روان کننده ها میزان آب مورد نیاز در مخلوط بتن را کاهش می دهند و منجر به افزایش کارایی آن می شوند. ایجاد حالت چسبنده تر سبب می شود که بهتر در قالب جای بگیرند.
روان کننده به حالت نوعی رزین محلول نمکی و به رنگ قهوه ای تیره می باشند که هم به صورت مایع و هم به صورت پودر به فروش می رسند. نحوه استفاده از روان کننده ها باید بر اساس دستورالعمل شرکت سازنده باشد.
مایع روان کننده بتن را معمولا ابتدا با آب مخلوط می کنند و آن را در داخل مخلوط خشک بتن می ریزند. در این مرحله می توان به منظور بهبود خواص بتن برخی دیگر از افرودنی ها شامل مقاوم کننده ها، هوازا ها، ضد یخ ها، ضد گرد و غبارها، تندگیر کننده ها و کندگیر کننده ها و
رنگ کننده ها را نیز به این مخلوط اضافه کرد.
کد آیسیک مرتبط با طرح تولید انواع روانساز بتن
بر اساس سیستم طبقه بندی وزارت صنایع و معادن، کد آیسیک مرتبط روان کننده بتن به شرح موارد زیر است:
- کد آیسیک روان کننده های بتن : کد 2429512394
- کد آیسیک فوق روان کننده های بتن : کد 2429512395
فرمول شیمیایی روان کننده بتن
آنچه که بر عملکرد نهایی روان کننده بتن تاثیر می گذارد، فرمول شیمایی آن است. موادی که در روان کننده های بتن به کار می روند منجر به افزایش نیروی دافعه میان ذران سیمان و اصطلاحا پراکندگی آن ها می شوند.
در پی این موضوع کشش بین سطحی کاهش می یابد و در ساختار ترکیبات هیدراته شده و جذب چند لایه ای مولکول های آلی تغییراتی ایجاد می گردد. در فرمول روان کننده های بتن از مواد آلی و غیر آلی مختلفی استفاده می شود که وجود یا عدم وجود آن ها به بتن خواص مختلفی را می بخشد؛ به همین دلیل از انواع روان کننده های بتن در کاربرد های مختلفی استفاده می شود.
مواد تشکیل دهنده روان کننده بتن | طرح تولید روان کننده بتن
برای رسیدن به فرمول روان کننده بتن، نیاز است مواد مختلفی با یکدیگر ترکیب شوند که البته هدف نهایی در تمامی این ترکیبات کاهش میزان جذب آب در ساختار بتن می باشد که افزایش مقاومت و کارایی آن را بدون نیاز به مصرف بیشتر سیمان در پی دارد.
روان کننده های بتن می توانند بدون اینکه نیازی به اضافه کردن آب و یا سیمان باشد، بتن هایی که دارای دانه بندی نامناسب و یا سنگ دانه های درشت هستند را برای پمپاژ کردن آماده کنند. در ادامه به مواد اولیه اصلی مورد استفاده در روان کننده های بتن اشاره کرده ایم:
- فرمول لیگنو سولفونات کلسیم : استخراج از خمیر چوب و منجر به باردار کردن ذرات سیمان و باز شدن آن ها در بتن
- لیگنو سولفونات سدیم : دارای قدرت کم تری نسبت به لیکنو سولفونات کلسیم
- فرمول ملامین : ترکیبی از ملامین، فرمالدهید و سدیم بی سولفیت برای استفاده در ترکیب بتن و جاگزینی برای نفتالین
- فرمول نفتالین فرمالدهید : مهم ترین اجزای روان کننده های بتن با خاصیت انحلال سریع در آب و تاثیر بالا در کاهش میزان مصرف آب در بتن و افزایش چسبندگی سیمان
- فرمول کربوکسیلات : استفاده از کوبوکسیلات به همراه نفتالین فرمالدهید در ترکیب روان کننده های بتن به منظور افزایش خاصیت روانی بتن و بهبود فرایند گیرش آن
روش ساخت روان کننده بتن | طرح تولید روان کننده بتن
پیش از ترکیب مواد اولیه مورد نیاز برای ساخت روان کننده بتن، ابتدا میزان مقاومت مورد نیاز بتن و درصد سیمان و آب باید مشخص شود. دلیل این موضوع این است که درصد به کار رفته در پروسه تولید روان کننده، دارای تاثیر مستقیمی بر روی قیمت این محصول است.
از سویی دیگر هر کدام از مواد اولیه که نام بردیم دارای تاثیر متفاوتی در میزان مقاومت نهایی بتن می باشد و همینطور بر سرعت گیرایی بتن نیز تاثیر گذار هستند. معمولا از تمامی ترکیبات نام برده به عنوان مواد اولیه مورد نیاز برای تولید روان کننده بتن در قسمت فوق، برای تولید روان کننده های بتن استفاده نمی شود و پس از مشخص کردن میزان روان کنندگی، مقاومت مورد نیاز و … درصد مشخصی از این مواد اولیه با یکدیگر ترکیب شده و عنوان روانساز بتن به بازار عرضه می شوند. به طور کلی در ترکیب روان کننده های بتن از مواد اصلی زیر استفاده می گردد:
- مونومرها و تشکیل دهنده پلیمر اصلی
- مواد نگهدارنده یا پرزرواتیو ها جهت جلوگیری از فاسد شدن روان کننده ها
- دیفومر، آنتی فوم یا ضد کف ها به منظور کنترل ایجاد حباب در بتن
- رنگدانه ها
- دیرگیر کننده های بتن یا ریتاردر ها
- زودگیر کننده های بتن
- مواد افزودنی بهبود دهنده مقاومت بتن جهت افزایش استحکام بتن
- و …
روش تولید روان کننده بتن روش مشخصی نمی باشد و هر واحد تولیدی متناسب با نوع روان کننده از نوع نسل اول، نسل دوم و یا نسل سوم، از ترکیب های متفاوتی استفاده می کند.
خدمات قابل ارایه کاردوک به طرحها و واحدهای تولید کننده
برای تهیه طرح توجیهی در زمینه های مختلف می توانید با کارشناسان تماس بگیرید. از جمله خدمات مرکز مشاوره کسب و کار کاردوک می توان به موارد زیر اشاره داشت :
- ارائه خدمات در انتخاب ماشین آلات، تاسیسات عمومی و طراحی سایت پلان
- تامین نیروی انسانی نصب و راه اندازی ماشین آلات و تاسیات عمومی طرح تولید
- مشاوره فرمولاسیون مواد اولیه
- مشاوره اصلاح تکنواوژی، نوسازی و بازسازی واحدهای قدیمی
- مشاوره صادرات محصول با کیفیت به کشورهای دیگر
- تهیه طرح توجیهی و امکان سنجی طرح با استفاده از نرم افزار کامفار توسط متخصصین کارآمد مهندسی
- ثبت نام در سامانه بهین یاب و سامانه مختلف
برای دریافت مشاوره از متخصصان مرکز مشاوره کسب و کار و کاریابی کاردوک جهت نوشتن طرح توجیهی می توانید با شماره 02166418908 تماس بگیرید.