امور ثبتی شرکت هاراهنمای شرکت هاطرح توجیهی خدماتی

شرکت دانش بنیان چیست | انواع و مزایای شرکت های دانش بنیان

شرکت‌ های دانش بنیان با گسترش علم و دانش به سرمایه داران اجازه می دهد تا  از ابداعات و خلاقیت ها در جهت توسعه اقتصادی و ارتقای کالا و خدمات استفاده کنند. شرکت های علم بنیان را می توان در دو دسته اصلی تولیدی و شرکت های دانش محور نوپای تقسیم  کرد. این دسته ها نیز به زیر مجموعه های فعالیتی های دیگر تفکیک می شوند. هر بنگاه دانش محور بدلیل تولید محصولاتی با فناوری های مدرن بر اساس ارزیابی می تواند گواهینامه  دریافت نماید. شش تنوع  برای شرکت دانش محور شامل تولیدی نوع یک ، دو  و سه و  شرکت دانش بنیان نوپای  نوع یک ، دو  و سه وجود دارد.

برای دریافت مشاوره در زمینه این شرکت ها  با کارشناسان خبره مرکز مشاوره کسب و کار کاردوک از طریق شماره:  02166418908 تماس بگیرید.

انواع شرکت های دانش بنیان

انواع شرکت های دانش بنیان

انواع شرکت های دانش بنیان عبارتند از :

شرکت نوپا نوع یک

شرکت های دانش بنیان نوپای نوع یک  تازه تاسیس فاقد اظهار نامه مالیاتی سال مالی گذشته است. طی  سال مالی قبل درآمدی  نداشته اند . این نوع بنگاهها  نمونه  اولیه را تولید می کنند. محصولات آنها در فهرست کالا و خدمات دانش محور سطح یک  قرار دارد. تولید و فروش انبوه محصول یا محصولات با فناوری بالا  ،  ارزش افزوده  زیادی دارد.، بنگاه دارای بخش طراحی ، توسعه و نوآوری فعالی است.

شرکت نوپا نوع دو

شرکت های دانش بنیان نوپای نوع دوم فاقد اظهار نامه مالیاتی سال مالی گذشته هستند  طی  سال مالی قبل درآمد  نداشته اند . این نوع بنگاهها نمونه تولید دارند و محصولات آنها در فهرست کالا و خدمات دانش محور سطح دو  است. علاوه بر تولید و فروش انبوه محصول یا محصولات با سطج فناوری پایین تر  و پیچیدگی تکنولوژیکی کمتری نسبت به  شرکت نوپا نوع یک هستند ولی همچنان  بخش طراحی ، توسعه و نوآوری فعالی را نیز  دارند این شرکت ها از معافیت مالیاتی برخوردار نیستند اما از سایر مزایا و حمایت های دانش بنیانی می توانند برخوردار باشند.

 شرکت های دانش بنیان تولیدی

 شرکت های دانش بنیان تولیدی نوع یک بر اساس آخرین اظهار نامه مالیاتی و صورت های مالی مجموعه بیش از 25 درصد  درآمدشان  از محل فروش محصولات و تولیدات دانش محور بدست می آورند در این  نوع شرکت ها ی تولیدی بخش های طراحی ، واحد تحقیق و توسعه، و نوآوری  فعال است.  تولید انبوه محصولات  با استفاده از سطح فناوری بالا منجر به  ارزش افزوده زیاد فعال است.  محصولات تولید واحد تولید در  شمول فهرست کالا و خدمات سطح یک قرار دارند.

تولیدی نوع دوم (صنعتی)

شرکت های صنعتی دانش بنیان  نوع دوم  هستند که  براساس صورت های مالی و  اظهارنامه سال مالی گذشته  ناشی از تولید در فهرست کالا و خدمات سطح دو و  حوزه های فناوری برتر فعالیت داشته اند و از این محل  دارای درآمد عملیاتی هستند  این بنگاهها  دارای بخش  طراحی  و واحد توسعه و تحقیق و نوآوری هستند و محصولات تولیدی از سطح بالایی از فناوری برخوردارند

مدت زمان امکان استفاده از مزایا و تسهیلات مصوب  برای شرکت های دانش محور تولیدی نوع یک و نوپا نوع یک ،  دو سال است.  و  برای شرکت های  تولیدی  نوع  دو  و  نوپا ،  سه  سال  است  تمدید  این  زمان  با توجه به ارزیابی و تایید مجدد شرکت  می باشد..

تجاری سازی محصولات و خدمات دانش بنیان

در شرکت های دانش بنیان مارکتینگ و تجاری سازی وفروش تولیدات شرکت های نیازمند استفاده از خدمات  شرکت هایی تخصصی واسط است.  این شرکت ها به تایید  معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری رسیداند.  با استفاده از تخصص و خدمات آنها  زمینه رونق کسب و کار شرکت‌های دانش بنیان و یا فناور فراهم گردد. در این راستا می توان  لیست مشخصات شرکتها تعیین صلاحیت شده را در بخش تجاری سازی کسب وکار مورد استفاده قرارداد.  تا بنگاه ها از دستاوردهای ناشی از تبدیل ایده های پژوهشی جدید وفناورانه  به محصولات  یا خدمات و فنآوری های قابل ارائه و مورد نیاز  بازار تولید ثروت  نمایند.

دانش بنیان فرآیندی و خدماتی

شرکت های که قادرند  با استفاده و بکارگیری تجهیزات و فرآیندهایی مندرج در  آیین نامه ارزیابی و تشخیص شرکت های دانش بنیان اقدام به تولید محصولات  غیر دانش بنیان نمایند، پس از ارزیابی  تاییدیه دانش بنیان تولیدی نوع دو (صنعتی) دریافت  می نمایند. تفاوت این بنگاه تولیدی نوع دو (صنعتی) با شرکت های دانش محور تولیدی نوع یک در عدم امکان بهره مندی از معافیت مالیاتی است اما از سایر مزایای این شرکت ها می توانند بهره مند شوند.

> دانش بنیان فرآیندی و خدماتی

دانش بنیان نرم و هویت ساز

با تشکیل  ستاد نرم  و هویت ساز در معاونت علمی ریاست جمهوری آیین نامه آن تدوین  گردید.در این حوزه شرکت های فعال در حوزه فناوری های نرم، همانند  سایر بنگاه های دانش بنیان در صورت دارا بودن محصولات دانش محور ارزیابی می شوند. داشتن تکنولوژی پیچیده و فناوری سطح بالا مبتنی بر  ویژگی های  مالی، فنی و تحقیق و توسعه  و نوآوری شرط دانش بنیانی آنهاست.

دانش بنیان حوزه

شرکت های مشاوره ای  که در زمینه طراحی و پیاده سازی  پروژه های مهندسی ، پیمانکاری و ساخت EPC هستند.  مشروط به داشتن  حداقل ده درصد از درآمد پروژه هایشان از محل فعالیت هایی  با معیار های دانش بنیانی در شمول  شرکت نوع دوم  قرار دارند.   و اعتبار نامه دریافت  نمایند.  تفاوت شرکت‌های علم بنیان تولیدی نوع دو (صنعتی)  با شرکت های تولیدی نوع یک  فقط در عدم بهره مندی از  میزان معافیت های  مالیاتی است .  تفاوت شرکت‌ تولیدی نوع دو (صنعتی)  با شرکت های تولیدی نوع یک  فقط در عدم بهره مندی از  معافیت های  مالیاتی است. و متناسب با وضعیت و ارزیابی از سایر حمایت ها و تسهیلات  دانش بنیاتی در بخش های مختلف می توانند استفاده نمایند .

خدمات کاردوک در زمینه دانش بینانی شرکت ها 

در صورتی قصد ثبت شرکت را دارید می توانید با کارشناسان کاردوک در تماس باشید.

  • کسب مشاوره و ارزیابی مقدماتی
  • مشاوره ثبت نام و سیاست گذاری
  • بررسی شرایط دریافت گواهینامه

برای دریافت مشاوره در زمینه شرکت دانش بنیان می توانید با مشاوران مرکز مشاوره کاردوک از طریق شماره:  02166418908 تماس بگیرید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
دریافت مشاوره