طرح توجیهی تولید لاستیک خودرو
طرح تولید لاستیک و تایر خودرو برای راه اندازی خط تولید لاستیک است. از لاستیک برای انتقال صحیح نیرو به سطح استفاده میشود. اختراع و استفاده از لاستیکها به صد سال گذشته برمیگر دد. از گذشته تا کنون صنعتگران به دنبال تولید لاستیک و تایرهایی بوده اند که مقاوم، سبک، دارای عملکرد مکانیکی و حرکتی بهتر و مطلوبی باشد. در ادامه این مطلب سعی داریم در طرح توجیهی تولید لاستیک و تایر خودرو تمامی جوانبی که درراه اندازی خط تولید لاستیک و تایر حائز اهمیت است را بررسی کنیم. شما در هر جایی که هستید، میتوانید برای طرح توجیهی لاستیک و تایر خودرو با کارشناسان کاردوک تماس بگیرید. جهت سفارش و نوشتن طرح توجیهی کلیک کنید.
معرفی محصول | طرح توجیهی تولید لاستیک و تایر خودرو
در حال حاضر کارخانههایی که در زمینه تولید لاستیک و تایر فعال هستند، لاستیکها را در دو نوع بایاس و رادیال تولید و به مشتریان عرضه میکنند. لاستیکهای بایاس نسبت به لاستیکهای رادیال، دارای تکنولوژی قدیمیتری هستند.
- تایرهای بایاس : برای تولید لاستیکهای بایاس از رشته نخ استفاده میشود. در این نوع تایرها امتداد نخ های لایه با خط مرکزی به صورت مورب است و لایهها را به صورت ضربدری بر روی یکدیگر قرار میدهند. جنس لایهها در لاستیکهای بایاس از جنس پلاستیک است و فقط در ناحیه طوقهها از سیم فولادی استفاده میشود.
- تایرهای رادیال : برای تولید لاستیکهای رادیال از رشتههای سیمی استفاده میشود. در این نوع تایر امتداد نخهای لایه با خط مرکزی زاویه 90 درجه میسازد. جنس نخ لایهها در این نوع از تایر از ریون یا پلی استر است.
لاستیکهای بایاس دارای تکنولوژی قدیمی تری نسبت به لاستیک رادیال است. به همین دلیل تایرهای بایاس دارای ضعفهایی است که از مهم ترین آنها میتوان به کم بودن عمر لاستیکهای بایاس اشاره کرد. همینطور لاستیکهای بایاس دارای میزان کمی چسبندگی به جاده هستند و دلیل آن نیز این است که با افزایش سطح تماس آج به جاده این لاستیکها تغییر شکل میدهند. برای تهیه طرح توجیهی تولید لاستیک کافی است با کارشناسان کاردوک تماس بگیرید.
در لاستیکهای رادیال سعی شده است که در ساختار آنها از رشتههای سیمی استفاده گردد تا با داشتن یک ساختار محکم، تغییر شکل کم تری داشته باشد. همینطور این لاستیکها در پیچها بهتر عمل کرده و تحمل سرعت در آنها بالاتر است. به طور کلی لاستیکهای رادیال 40 تا 60 درصد بیشتر از لاستیکهای بایاس عمر میکنند. برای آشنایی با سایر طرح توجیهی صنایع شیمیایی و دارویی کلیک کنید.
بخشهای اصلی لاستیک | طرح تولید لاستیک و تایر خودرو
بخشهای اصلی در هر دو نوع از لاستیکهای بایاس و رادیال شامل موارد زیر است :
- آج تایرها
- لایههای سرپوش
- تسمه محافظ (بلت)
- بدنه تایر
- زهوار تایر (طوقه یا بید)
- دیوارههای کناری
- آستر داخلی تایر
- فیلر
- فلیپر
- لایههای منجید
- اسکوئیجی
انواع لاستیک برحسب نوع مصرف
تایر و لاستیک بر اساس نوع مصرف نیز دارای دسته بندی متفاوتی به شرح موارد زیر است:
- تایرهای دوچرخه
- تایرهای موتورسیکلت
- تایرهای سواری
- تایرهای وانتی
- تایرهای باری و اتوبوسی
- تایرهای کشاورزی
- تایرهای راهسازی
- تایرهایی با کاربرد ویژه شامل تایر هواپیما، تایر اتومبیلهای مسابقه و …
مواد مورد نیاز برای تولید لاستیک | طرح تولید لاستیک خودرو
از جمله موارد مطرح در طرح تولید لاستیک مواد اولیه مورد نیاز است. برای تولید لاستیک و تایر از مواد اولیه متفاوتی شامل مواد شیمیایی، طبیعی و معدنی استفاده میشود. در ادامه به مواد اولیه مورد نیاز در خط تولید لاستیک و تایر اشاره کرده ایم.
- اصلی ترین ماده ای که در ساختار تایر استفاده میگردد، کائوچو است که از نظر تهیه و فرآوری، کائوچوها شامل کائوچوی طبیعی ( شیره یک درخت مخصوص در مناطق استوایی)، کائوچوی مصنوعی ( از مشتقات نفتی و محصول نهایی کارخانجات پتروشیمی مثل بوتادین رابر (BR) و استایرن بوتادین رابر (SBR) ) و کائوچوی بازیافتی است.
- دوده (Carbon Black) : از دوده برای افزایش مقاومت سایشی کائوچو استفاده میشود. علاوه بر دوره از کربنات کلسیم یا کائولین نیز برای این منظور استفاده میشود.
- نخ (Textile Cord)
- سیم : سیمهای فولادی بر روی طوقه قرار میگیرند.
- محافظت کنندهها شامل ضد اکسیدانتها، مومها و ضد اوزونانتها : برای جلوگیری از تخریب و فرسایش اجزاء تایر در مقابل اکسیژن و ازن موجود در هوا
- سایر عوامل شیمیایی شامل انواع روغن، شتاب دهندهها، گوگرد (به عنوان عامل پخت) و … جهت فرآوری بهتر
از هر کدام از مواد اولیه نامبرده در تولید تایر و لاستیک، با توجه به فاکتورهایی مختلفی شامل نوع و ساختار تایر، شرایط حرکتی جاده، شرایط آب و هوایی و … درصد معینی استفاده میشود. به طور معمول از این مواد اولیه برای تولید لاستیک با درصدهای زیر استفاده میشود.
- کائوچوی طبیعی و مصنوعی : 46 – 42 درصد
- نخ : 5 – 3 درصد
- دوده : 26 – 22 درصد
- سیم : 15 – 11 درصد
- سایر مواد شیمیایی : 15 – 12 درصد
کد آیسیک در طرح توجیهی تولید لاستیک | طرح تولید لاستیک و تایر خودرو
مطابق سامانه محصولات صنعتی، معدنی و کشاورزی اطلاعات وزارت صنعت، معدن و تجارت، تایرهای سواری دارای کد آیسیک 2511312301 و تایر رادیال موتور سیکلت دارای کد آیسیک 2511512395 است. برای تهیه طرح توجیهی کلیک کنید.
بررسی کالاهای جایگزین
لاستیکها به طور کلی دارای دو نوع رادیال و بایاس است. به طور مثال اگر بخواهیم برای لاستیکهای رادیال جایگزینی معرفی کنیم، میتوانیم فقط به لاستیکهای بایاس اشاره کنیم که این لاستیکها در مقابل تایرهای رادیال دارای معایبی است. به همین دلیل میتوانیم به راحتی بگوییم که برای لاستیکها از هر دو نوع هیچ جایگزینی وجود ندارد و در میان این دو لاستیک نیز به دلیل اینکه لاستیکهای رادیال دارای دوام و عمر بالاتری هستند، حتی اگر قیمت بیشتری داشته باشند باز صرفه خرید با آنها است. در حال حاضر نیز تولید کنندگان فعال در زمینه تولید لاستیکهای بایاس در حال جایگزینی آن با لاستیکهای رادیال هستند. شما در هر جایی که هستید برای تهیه طرح توجیهی تولید لاستیک میتوانید با کارشناسان کاردوک تماس بگیرید.
اهمیت استراتژیکی محصول
یکی از مهمترین موارد مطرح در طرح توجیهی تولید لاستیک خودرو اهمیت استراتژیکی محصول است. اگر بخواهیم به اهمیت استراتژیکی محصول بپردازیم، میتوانیم اینطور بگوییم که لاستیک و تایر جزو رکن اساسی در حمل و نقل به شمار میرود. در کشور ما نیز که سرزمین پهناوری است و خطوط راه آهن و حمل و نقل هوایی آن نیز محدود است، تایرها جزو ملزومات محسوب میشوند. حمل کالاهای تجاری، جابه جایی مسافران برون شهری و درون شهری و … همه از طریق حمل و نقل زمینی انجام میشود که برای تمامی این موارد نیز لاستیک و تایر از ملزومات است. بنابراین تولید لاستیک و تایرجزو صنایع استراتژیک و کلیدی کشور محسوب میشود. برای آشنایی بیشتر با سایر طرح توجیهی صنعتی نگارش شده توسط تیم کاردوک کلیک کنید.
روش تولید لاستیک و تایر | طرح تولید لاستیک و تایر خودرو
طی سالهای اخیر لاستیکهای رادیال مورد توجه قرار گرفته اند و بیشتر کارخانهها، خط تولید خود را به این تایرها اختصاص داده اند. تولید لاستیکها بر اساس اینکه چه نوعی باشند، دارای فناوریهای تولید متفاوتی هستند اما در این قسمت سعی کرده ایم روش تولید کلی را به صورت خلاصه و کاربردی در چندین مرحله ارائه کنیم.
مرحله اول : فرآیند اختلاط مواد و تهیه ترکیبات لاستیکی ( کامپاند)
تمامی مواد اولیه در این مرحله در دستگاه مخلوط کن با یکدیگر مخلوط میشوند. دستگاه مخلوط کن از قسمت تغذیه مواد اولیه را دریافت میکند و در قسمت اختلاط در دو سیلندر که حاوی دو مارپیچ حلزونی است که در جهت مخالف یکدیگر حرکت میکنند، آنها را با یکدیگر مخلوط میکند. مارپیچهای حلزونی به کمک یک موتور حرکت میکنند.
لازم است اشاره کنیم که در این مرحله آمیزه کاری برای بدست آوردن بهترین فرمولاسیون برای تولید لاستیک و تایر نیز انجام میگردد.
مرحله دوم : فرآیند ساخت و آماده سازی اجزا لاستیک
در این مرحله اجزای تشکیل دهنده لاستیک در سه مرحله به شرح موارد زیر آماده سازی و ساخته میشود.
- بخش اکسترودر: ساخت ترد، دیوارهها، نوارهای لاستیکی، سرشانه و هامپ
- بخش کلندر: ساخت لایهها (جزء عمده بدنه یا منجید تایر)
- بخش بیدسازی : ساخت بلت سیمی روی دستگاه استیلاستیک و ساخت بید یا طوقه
مرحله سوم : فرآیند پخت تایر
در فرآیند پخت تایر، لاستیک شکل نهایی و خواص مکانیکی، دینامیکی خود را بدست میآورد. پس از پخت تایر، ترکیبات نهایی در پرس پخت شکل نهایی خود را بدست میآورد. در نهایت لاستیکهای تولید شده با حرارت قالب و ایجاد اتصالات عرضی در ترکیبات لاستیکی، دارای خاصیت الاستیک و یا کشسان میشوند.
مرحله چهارم : شکل دهی
لاستیکها به کمک ماشین آلاتی مشابه ماشین آلات شکل دهی پلاستیکها، شکل داده میشوند. در این مرحله باید فاکتورهای مختلفی شامل پارامترهای فنی و اقتصادی و … رعایت گردد. شکل دهی به لاستیکها به سه روش به شرح موارد زیر انجام میشود:
- قالب گیری و تزریق ( قالب گیری فشاری، قالب گیری انتقالی، قالب گیری تزریقی)
- اکستروژن (اکستروژن با اعمال برش بالا در کلگی)
- کلندرینگ
مرحله پنجم : فرآیند بازرسی
در نهایت لاستیکهای تولید شده بایستی که بر اساس استانداردهای خاصی مورد تست و بررسی قرار بگیرد. به طور کلی لاستیکهای تولید شده از نظر موارد زیر تست میشوند:
- تست نواحی بیرونی و داخلی تایر به صورت چشمی
- بررسی میزان نابالانسی (سرب بری) و غیر یکنواختی
- بررسی بخشهای درونی تایر از نظر میزان ورود حباب هوا و جدایی بین اجزا تایر با استفاده از اشعه لیزر در دستگاه X- Ray
- تست کنترل فرمان
- تست مصرف سوخت
- بازرسی منجید
- بافتینگ
- باف دستی و تعمیرات تایر
- سمنت زنی
- پر کن
خدمات قابل ارایه کاردوک به طرحها و واحدهای تولید کننده
برای تهیه طرح توجیهی در زمینههای مختلف میتوانید با کارشناسان تماس بگیرید. از جمله خدمات مرکز مشاوره کسب و کار کاردوک میتوان به موارد زیر اشاره داشت :
- ارائه خدمات در انتخاب ماشین آلات، تاسیسات عمومی و طراحی سایت پلان
- تامین نیروی انسانی نصب و راه اندازی ماشین آلات و تاسیات عمومی طرح تولید
- مشاوره فرمولاسیون مواد اولیه
- مشاوره اصلاح تکنواوژی، نوسازی و بازسازی واحدهای قدیمی
- مشاوره صادرات محصول با کیفیت به کشورهای دیگر
- تهیه طرح توجیهی و امکان سنجی طرح با استفاده از نرم افزار کامفار توسط متخصصین کارآمد مهندسی
- ثبت نام در سامانه بهین یاب و سامانه مختلف
برای دریافت مشاوره از متخصصان مرکز مشاوره کسب و کار و کاریابی کاردوک جهت نوشتن طرح توجیهی میتوانید با شماره 02166418908 تماس بگیرید.