طرح توجیهی تولید تجهیزات آزمایشگاهی
طرح توجیهی تولید تجهیزات آزمایشگاهی برای تولید طیف وسیعی از تجهیزات مورد نیاز مراکز درمانی و بهداشتی شامل آون، انکوباتور، پیاچ متر، ژرمیناتور، هودهای آزمایشگاهی و … طراحی و نوشته می شود. در حال حاضر میزان تولیدات داخلی در زمینه تجهیزات آزمایشگاهی پاسخگوی نیاز داخلی نیست؛ به همین دلیل سرمایه گذاری در این بخش، بازار خوب و پربازدهی را پیش روی2 سرمایه گذاران قرار می دهد. در صورتی که علاقه مند به فعالیت در این زمینه هستید، برای آشنایی با تمامی جوانب طرح توجیهی تولید تجهیزات آزمایشگاهی تا انتهای این مقاله همراه ما باشید.
برای دریافت مشاوره از متخصصان مرکز مشاوره کسب و کار و کاریابی کاردوک جهت نوشتن طرح توجیهی میتوانید با شماره 02166418908 تماس بگیرید.
معرفی محصول | طرح توجیهی تولید تجهیزات آزمایشگاهی
با پیشرفت دانش پزشکی، در زمینه تجهیزات پزشکی و آزمایشگاهی نیز نیازهای بسیاری دیده می شود. به منظور تامین نیاز بازار داخلی در زمینه تجهیزات آزمایشگاهی، امروزه فرصت های مناسبی برای سرمایه گذاری فراهم گردیده است.
بر اساس آمار و اطلاعاتی که در اختیار داریم، در حال حاضر تعداد معدودی واحد تولید کننده تجهیزات آزمایشگاهی در کشور در حال فعالیت هستند و عمده نیاز داخلی از طریق واردات تامین می شود. این موضوع به این معنی است که فرصت مناسبی برای سرمایه گذاری در زمینه تولید تجهیزات آزمایشگاهی فراهم است و می تواند بازدهی و سود بالایی را برای تولید کننده به همراه داشته باشد.
امکانات لازم برای سرمایه گذاری در زمینه تولید تجهیزات آزمایشگاهی
بدیهی است که سرمایه گذاری در هر زمینه ای نیازمند برخی الزامات است. طرح تولید تجهیزات آزمایشگاهی در بر دارنده طیف گسترده ای از تجهیزات مورد نیاز برای مراکز درمانی و بهداشتی است.
با تولید و یا تهیه بدنه فلزی مورد نیاز، در مراحل بعدی برای تولید تجهیزات آزمایشگاهی طراحی، چاپ، مونتاژ و برنامه نویسی برد الکترونیک و کنترل کننده تجهیزات انجام می شود. فاکتور کنترلر دارای اهمیت بسیار بالایی در تجهیزات آزمایشگاهی است؛ چراکه نشان دهنده دقت در آزمایش ها است.
آنچه که تولید کنندگان باید به آن توجه داشته باشند این است که کیفیت مواد اولیه ای که در ساخت تجهیزات آزمایشگاهی مورد استفاده قرار می گیرد، بسیار حائز اهمیت است. لازم است اشاره کنیم که در مراحل مختلف تولید تجهیزات آزمایشگاه باید دقت و ظرافت بالایی به کار برده شود، چراکه صحت آزمایشات پزشکی با این تجهیزات مشخص می شود. در ادامه به ملزومات یک واحد تولیدی تجهیزات آزمایشگاهی به طور جزئی تر پرداخته ایم. برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد طرح توجیهی تولید تجهیزات آزمایشگاهیی می توانید با کارشناسان کاردوک تماس بگیرید.
1.مواد اولیه مورد نیاز برای تولید تجهیزات آزمایشگاهی | طرح توجیهی تولید تجهیزات آزمایشگاهی
برای تولید تجهیزات آزمایشگاهی به برخی مواد اولیه به شرح موارد زیر نیاز می باشد:
- ورق های استیل و فولاد (فولاد ضد زنگ)
- قطعات الکترونیک
- سنگ سمباده
- مواد شيميايی
- اسيد سولفوريک
- نايلون
- نوار سمباده
- نوار پرداخت نمدی
- لوازم مصرفی در تمام کارگاه ها و بخش اداری
- تمام مواد و قطعات مصرفی در تولیدات
اگر قصد دارید تولیدات خود را در حجم کم آغاز کنید، نیازی به انبار مواد اولیه نخواهید داشت و می توانید مواد اولیه مورد نیاز خود را به صورت روزانه تهیه کنید. اما برای شروع یک کار بزرگ و حرفه ای به یک انبار حداقل صد تا دویست متری برای ذخیره مواد اولیه نیاز است.
2.کارگاه فلز کاری
برای ساخت بدنه تجهیزات آزمایشگاهی که از فلز هستند به یک کارگاه فلز کاری نیاز است. در واقع سخت ترین قسمت کار و اصلی ترین آن در کارگاه فلز کاری انجام میشود.
معمولا اعلب تجهیزات آزمایشگاهی دارای بدنه فلزی هستند که کار تولید نیز با ساخت این بدنه آغاز می گردد. بدنه فلزی متناسب با نیاز بازار و با توجه به استاندارد های لازم طراحی می گردد. برای ساخت بدنه های فلزی تجهیزات آزمایشگاهی به برخی ابزار همچون گیوتین و یا دستگاه برش ورقه، دستگاه خم ورق، دستگاه جوش، انواع دریل های دستی و ایستاده، قیچی برش دستی، دستگاه برش CNC و … نیاز است.
علاوه بر این برای رنگ کردن بدنه فلزی تجهیزات آزمایشگاهی و دیگر مراحل به تجهیزات زیر نیاز است :
- پیستوله پاشش رنگ پودری الکترواستاتیک
- اتاق کوره پخت رنگ در 220 درجه سانتیگراد
- انبار بدنه آماده برای نگهداری بدنه های آماده شده جهت مونتاژ
سرمایه گذاران می توانند برای شروع کار از یک کارگاه کوچک شروع کنند و تولیدات خود را با حجم پایین آغاز کنند. همینطور می توان در ابتدا برای ساخت بدنه تجهیزات آزمایشگاهی با کارگاه های فلز کاری همکاری کرد.
3.کارگاه الکترونیک
در جهت تسریع امر تولید تجهیزات آزمایشگاهی بهتر است یک کارگاه الکترونیک نیز در نظر بگیرید. از قطعات الکترونیکی در فرآیند تولید بسیار استفاده می شود و با نزدیک بودن آن به کارخانه تولید تجهیزات آزمایشگاهی، فرآیند تولید با سرعت بیشتری انجام می شود.
4.کارگاه مونتاژ
تمامی قسمت های تجهیزات آزمایشگاهی پس از تولید شدن در کارگاه مونتاژ در کنار یکدیگر قرار می گیرند و تست های مختلفی از آن ها انجام می شود.
5.بخش تحقیق و توسعه | طرح توجیهی تولید تجهیزات آزمایشگاهی
تولید دستگاه ها و تجهیزات آزمایشگاهی از فعالیت های دانش بنیان است که داشتن بخش تحقیق و توسعه از مهم ترین موضوعات برای آن است.
با توجه به پیشرفت روز افزون تکنولوژی و به روز شدن تجهیزات آزمایشگاهی، این قسمت را می توان فعال ترین بخش در یک کارخانه تولید تجهیزات آزمایشگاهی به شمار برد. به همین دلیل توصیه کارشناسان این است که سرمایه گذار حداقل 30 درصد از سرمایه خود را به بخش تحقیق و توسعه اختصاص دهد. برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد طرح توجیهی تولید تجهیزات آزمایشگاهیی می توانید با کارشناسان کاردوک تماس بگیرید.
6.بخش اداری و بازرگانی
بخش اداری و بازرگانی دارای اهمیت بسیار بالایی در ساماندهی اداری و مدیریت بازاریابی و فروش است؛ بنابراین لازم است که برنامه ریزی های لازم برای آن انجام شود.
میزان سود دهی و بازدهی سرمایه تا حدود زیادی وابسته به چگونگی بازاریابی و فروش است. حتی اگر در حال تولید در تیراژ پایین باشید، کیفیت محصولات در کنار مدیریت قوی و بازاریابی مناسب، می تواند شما را به سود بالایی برساند.
7.بخش گارانتی و خدمات پس از فروش
میزان کار و میزان فعالیت های بخش گارانتی و خدمات پس از فروش کارخانه تولید تجهیزات آزمایشگاهی، وابسته به میزان تولیدات و همینطور کیفیت محصولات است. در واقع هر چه محصولات خود را با کیفیت بالاتری تولید کنید؛ افراد مراجعه کمتری برای خدمات پس از فروش و یا استفاده از گارانتی خواهند داشت.
كد آیسبک مرتبط با تولید تجهیزات آزمایشگاهی
بر اساس طبقه بندی وزارت صنايع و معادن، کد آیسیک مرتبط با تجهیزات آزمایشگاهی كـد 33111610 است.
بررسی كالاهای جاگزین
تجهیزات آزمایشگاهی از محصولاتی هستند که هر کدام به منظور استفاده در یک کاربرد خاص طراحی و تولید شده اند. بنابراین هر محصول در جایگاه خود مورد استفاده قرار می گیرد و هیچگونه جایگزینی برای آن وجود ندارد.
اهمیت استراتژیکی كالا در دنیای امروز
تجهیزات آزمایشگاهی از تجهیزات معمولی هستند که در مراکز درمانی و بهداشتی مورد استفاده قرار می گیرند و جزو کالاهای عمومی بازار مهندسی به شمار می روند و به طور کلی اهمیت استراتژیک خاصی ندارند.
اما از سویی دیگر واردات این کالا از دیگر کشورها با محدودیتی همراه نیست و در صورتی که تولیدات داخلی توسعه پیدا کند، می تواند ضمن برآورده کردن نیاز داخلی از خروج ارز از کشور نیز جلوگیری نماید. در صورت با کیفیت بودن تجهیزات ازمایشگاهی تولید شده در داخل کشور می توان برای صادرات آن به دیگر کشورها نیز برنامه ریزی نمود.
كشورها عمده تولیدكننده و مصرف كننده محصول | طرح توجیهی تولید تجهیزات آزمایشگاهی
بر اساس اطلاعاتی که در اختیار داریم کشور های آلمان، آمريكا، چين، اتريش، انگلستان، فرانسه، ايتاليا و بلژيک بزرگ ترین تولید کننده تجهیزات آزمایشگاهی هستند.
از سویی دیگر تجهیزات آزمایشگاهی در کلیه کشورهای جهان کابرد دارند و هیچ کشوری از این موضوع مستثنی نیست. برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد طرح توجیهی تولید تجهیزات آزمایشگاهیی می توانید با کارشناسان کاردوک تماس بگیرید.
شرایط واردات محصول
برای واردات تجهیزات آزمایشگاهی محدودیت خاصی تعریف نشده است و افراد می توانند با اطلاع از شماره تعرفه گمرکی محصول مورد نظر خود و مطالعه کتاب مقررات صادرات و واردات وزارت بازرگانی، و همچنین با پرداخت حقوق گمرکی در زمینه واردات تجهیزات آزمایشگاهی فعالیت کنند. برای آشنایی بیشتر با سایر طرح توجیهی صنعتی کلیک کنید.
معرفی شرایط صادرات | طرح توجیهی تولید تجهیزات آزمایشگاهی
با توحه به قانون مقررات وزارت بازرگانی برای صادرات تجهیزات آزمایشگاهی هیچ گونه محدودیتی وجود ندارد. اما نکته ای که وجود دارد این است که هر گونه کالای مهندسی پزشکی برای ورود به بازار جهانی، باید دارای برخی فاکتورها باشد تا بتواند با دیگر محصولات رقابت کند. از مهم ترین این فاکتورها می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- برخورداری از مزيت رقابتی به لحاظ قيمت و کیفیت
- رعايت اصول استانداردهای جهانی
- برخورداری از توان مالی مناسب
- آشنايی كامل با امور تجارت جهانی
مقايسه روش توليد معمول كشورمان با ديگر كشورهای جهان
معمولا در کشورما از تکنولوژی مرسوم در سراسر جهان برای تولید تجهیزات آزمایشگاهی استفاده می شود. اما موضوعی که سبب شده است کیفیت محصولات تولید شده در کشورهای مختلف با یکدیگر تفاوت داشته باشد، چندین فاکتور است که در ادامه به آن ها اشاره کرده ایم:
- توان مهندسی واحد تولیدی
- دقت عمل اپراتورها در واحد مونتاژ
- کيفيت مواد اوليه مورد استفاده
- دانش فنی و فرايند تولید و ساخت
- ظرافت طراحی
ماشين آلات و تجهيزات مورد نیاز
برای راه اندازی یک خط تولید تجهیزات آزمایشگاهی به ماشین آلات و تجهیزات زیر نیاز است:
- كوره الكتريكی خلائی
- الكترو پوليش
- متد و تراش مينياتوری
- چكش ميكانيكی
- پرس 100 تن
- فريز انيور سال
- كوره پيش گرمكن
- گيوتين
- فرز نيمه اتوماتيک
- سنگ مغناطيسی
- پرس كوچک هيدروليكی
- دستگاه پرداخت
- صفحه تراش
- دستگاه مارک گذاری
- لوازم كنترل
- دستگاه بسته بندی
- اسپارک
- نقطه جوش
- سنگ تراش
- وان اسيد
- قالب های فولادی
معرفی خدمات موسسه کاردوک
- تهیه و مشاوره طرح و امکان سنجی طرح با استفاده از نرم افزار کامفار توسط متخصصین کارآمد مهندسی
- ارائه خدمات در انتخاب ماشین آلات، تاسیسات عمومی و طراحی سایت پلان
- ثبت نام در سامانه بهین یاب و سامانه مختلف
- راه اندازی و اجرای پروژههای صنعتی و خدماتی
- کمک به تامین نیروی انسانی نصب، راه اندازی ماشین آلات و تاسیسات عمومی طرح
- مشاوره بازاریابی و صادرات محصول با کیفیت به کشورهای دیگر
- مشاوره اصلاح تکنولوژی، نوسازی و بازسازی واحدهای قدیمی
- مشاوره ارتقا بهروری بنگاه
برای دریافت مشاوره از متخصصان مرکز مشاوره کسب و کار و کاریابی کاردوک جهت نوشتن طرح توجیهی میتوانید با شماره 02166418908 تماس بگیرید.