مراحل گرفتن جواز کسب | راهنمای کامل جهت گرفتن پروانه کسب
مراحل گرفتن جواز کسب چیست و به چه ترتیبی باید عمل کرد؟ در ایران مانند دیگر کشورها، قانونگذار قوانینی را برای شروع فعالیتها در نظر گرفته است. این قوانین اصولی را برای فعالیت به افرادی که میخواهند کسب و کارشان را شروع کنند، ارائه میدهد. در قانون گرفتن جواز کسب اجباری است. جواز کسب مجوزی است برای دایر کردن یک واحد صنفی، پس بدون دریافت آن فعالیت اقتصادی شما غیر قانونی محسوب میشود، طبق ماده12 قانون نظام صنفی افراد قبل از راه اندازی کسب و کار موظف به اخذ پروانه فعالیت از واحد صنفی مربوطه میباشند. شما می توانید با کمک مراکز مشاوره کسب و کار مثل کاردوک به راحت ترین شکل مدارک لازم جهت شروع کار را دریافت نمایید.
برای دریافت مشاوره جهت مراحل جواز کسب می توانید با مشاوران مرکز مشاوره کسب و کار کاردوک از طریق شماره 0216418908 تماس بگیرید.
مراحل گرفتن جواز کسب
پس برای اینکه به راحتی کسب و کار خود را شروع کنید باید جواز کسب داشته باشید. لازم است بدانید فرقی نمیکند فعالیت شما در چه زمینهای است، باید حتماً برای قانونی شدن آن جواز داشته باشید. در ادامه به مراحل گرفتن جواز کسب میپردازیم.
1- مراحل گرفتن جواز کسب | ارائه درخواست
متقاضی باید درخواست خود را به صورت کتبی ارائه دهد. فرد متقاضی باید درخواست خود را از طریق سایت ایرانیان اصناف به این آدرس iranianasnaf.ir انجام دهد. بعد اینکه متقاضی درخواست خود را ارائه داد، مدتی بعد رسیدگی به آن آغاز میشود. در حین بررسی کارشناسان مربوطه از محل واحد صنفی مورد نظر بازدید کرده و گزارش کامل خود را به پرونده اضافه میکنند. بعد از انجام این مراحل پرونده تکمیل شده در هیئت مدیره مورد بررسی قرار میگیرد و پاسخ کتبی آن متعاقباً اعلام میشود. برای انجام مراحل کار در سامانه ایرانیان اصناف کلیک کنید.
2- ارائه یک مدرک مهم
در این مرحله فرد متقاضی باید یکی از مدارک زیر را جهت تعیین وضعیت ملکی واحد صنفی خود ارائه دهد که شامل؛ سند مالکیت به نام متقاضی، اجارهنامه رسمی به نام متقاضی، اجارهنامه عادی (با اخذ تعهد محضری) به نام متقاضی، مبایعهنامه به نام متقاضی، حکم قطعی دادگاه مبنی بر الزام به تنظیم سند اجاره، رسید پرداخت اجارهبهای معتبر، قرارداد اجاره محل کسب با ادارات و سازمانهای دولتی، نهادها، شهرداری، شرکتهای تعاونی مسکن و شرکتهای خاص صنفی، شرکتهای تحت پوشش سازمانهای دولتی و نهادها میباشد.
3- مراحل گرفتن جواز کسب | استعلام از ادارات ذیربط و ارائه مدارک
در این مرحله فرد متقاضی باید از ادارات ذیربط استعلام دریافت کند. گواهی مرکز بهداشت شهرستان و ارائه کارت معاینه پزشکی جهت صنوف مشمول(مواد خوردنی، آشامیدنی، بهداشتی و…)، گواهی عدم اعتیاد به مواد مخدر، گواهی عدم سوء پیشینه کیفری، موافقت اداره نظارت بر اماکن نیروی انتظامی، گواهی گذراندن دوره آموزش(حداقل ده ساعت) از موسسه آموزشی معتبر(مورد تایید کمیسیون نظارت شهرستان مربوط)، ارائه هرگونه مدرک مبنی بر تشکیل پرونده یا ارائه هر یک از اوراق پرداخت مالیاتی، گواهینامه مهارت فنی جهت مشاغل مندرج در آئیننامه تبصره ذیل ماده سیزده قانون، اختصاص کد شناسه ده رقمی (ملت کارت) و الصاق آن به پروانه کسب (جواز کسب) و اختصاص برچسب شناسه صنفی مطابق با کد ده رقمی از جمله موارد استعلام و ارائه مدرک است.
4- تعیین نظام وظیفه
این مورد مختص به آقایان است که باید وضعیت نظام وظیفه خود را با ارائه مدارکی روشن کنند. گواهی پایان خدمت، گواهی معافیت دائم، گواهی اشتغال به تحصیل، گواهی معتبر مبنی بر داشتن معافیت پزشکی از حوزه نظام وظیفه و دفترچه آماده به خدمت بدون مهر غیبت در مدت اعتبار آن.
5- مراحل گرفتن جواز کسب | ارائه سوابق کاری
ارائه سوابق کاربری تجاری یا کارگاهی یا اداری محل واحد صنفی مورد درخواست در این مرحله باید انجام شود.
6- ارائه مدارک تکمیلی
در این مرحله فرد باید مدارک بیشتری را ارائه دهد که شامل؛ فرمهای مخصوص معرفی فرد از مرجع صدور، کپی تمام صفحات شناسنامه، کپی کارت ملی، کپی مدرک تحصیلی یا حداقل سواد خواندن و نوشتن (به استثنای متقاضیانی که سن آنان از پنجاه سال بالاتر میباشد)، دوازده قطعه عکس پرسنلی جدید (۳×۴)، تعهدنامه کلیه صنوف، فیش واریز مبلغ حداکثر تا سقف پنج برابر حق عضویت اتحادیه برای سال اول (حق ورودی) که از مبلغ ۳٫۰۰۰٫۰۰۰ ریال عدول نماید. فیش واریز مبلغ ۳۰٫۰۰۰ ریال به حساب ۲۱۷۳۳۰۰۸ خزانه کشور از جمله این مدارک است.
7- مراحل گرفتن جواز کسب | بررسی
در این مرحله پرونده توسط رئیس و یا نائب رئیس تکمیل میگردد.
8- صدور پروانه
در این مرحله با توجه به مراحلی که فرد طی کرده و مدارکی که ارائه داده است، جواز کسب را دریافت میکند. برای آشنایی با انواع پروانه کسب کلیک کنید.
لازم به ذکر است گرفتن جواز برای کارهای صنعتی و سرمایه گذاری تفاوت داشته و لازم هست که از طریق سامانه بهین یاب اقدام شود. در این صورت خوب است با نوشتن طرح توجیهی نیز آشنا شوید.
برای دریافت مشاوره جهت مراحل جواز کسب می توانید با مشاوران مرکز مشاوره کسب و کار کاردوک از طریق شماره 02166418908 تماس بگیرید.
سؤالات متداول در مورد جواز کسب
میتوانید ظرف مدت ده روز اعتراض خود را به کمیسیون نظارت مربوطه تسلیم نماید. دوم اینکه کمیسیون نظارت موظف است ظرف مدت یک ماه نظر خود را اعلام دارد. نظر کمیسیون نظارت در این مورد قطعی است. در صورتی که اتحادیه در مدت مقرره پاسخ ندهد متقاضی میتواند اعتراض خود را به کمیسیون نظارت تسلیم کند.
بله. صاحبان پروانه کسب میتوانند جهت اداره واحد صنفی خود اقدام به معرفی مباشر کنند.
این سایتی که معرفی کردید ابتدای مقاله میشه از اونجا اینترنتی این کار هارو انجام داد؟
بله از طریق سایت ایرانیان اصناف میتونید برای دریافت جواز کسب اقدام کنید.
سلام. سابقه کار فرد متقاضی جواز کسب الزامی هست؟
سلام مشاغل حرفه ای نیاز به گواهینامه فنی حرفه ای دارد موفق باشید
سلام. وقت بخیر
جواز کسب نمایشگاه اتومبیل رو میخواهم ببرم ی شهر دیگه.
باید تغییرات رو انجام بدم؟
برم اصناف ؟
سلام
اگر داخل یک محدوده باشند و اتحادیه مربوطه یکی باشه.، درخواست تغییر آدرس باید براتون ثبت بشه
در غیر این صورت جواز مبدا باید باطل و در شهر مقصد درخواست جواز نمایید.
سلام جواز کسب واسه نانوایی درشهرستان هرسینمیخوام نانوایی تافتون ایا اگرمدارک بفرستم یابیارم خدمتتان جواز کسب بهممیدی
باعرض سلام وخسته نباشید
من میخواستم پروانه کسب برای پرورش حلزون درخواست بدم لطفاً بنده را راهنمایی کنیدممنون
سلام با شماره های درج شده تماس بگیرید
سلام
برای تغییر اسم جواز کسب چه کارهایی باید انجام داد
جواز مشاور املاک؟
سلام اگر منظور از تغییر اسم تغییر شغل و رسته کاریتون هست باید اول بررسی کنید که برای شغل جدید ایا واحدتون شرایط لازم را دارد یا نه سپس با ارائه درخواست به اتحادیه مبدا و تسویه حساب می توانید اتحادیه و یا رسته خود را تغییر دهید.
سلام و روز به خیر ، برای باز کردن مغازه لوازم آرایشی و بهداشتی و گرفتن پروانه کسب آیا باید دارای مدرک خاصی مثل مدرک دوره مراقبت از پوست داشته باشیم ؟
سلام فروش خیر
سلام وقت بخیر
ببخشید اتباع( دارای مدرک اقامتی) میتونن جواز کسب بگیرن؟؟
سلام تماس بگیرید بررسی شود.
سلام برای من که میخوام سایت آنلاین مربوط به حوزه تاسیسات و تهویه مطبوع بزنم برای ای نماد گرفتن مجوز صنفی هم میخواد و منی که مکان فیزیکی فروش ندارم باید چیکار کنم؟چطور مجوز بگیرم؟؟
سلام لازم است بررسی وضعیت شما و گواهینامه های صلاحیت ارایه خدمات را کارشناس بررسی نمایند .که آیا شرایط اخد مجوز کسب وکارهای مجازی را دارید یاخیر.