طرح توجیهیطرح توجیهی خدماتی

کارآفرینی چیست ؟ ویژگی های یک کارآفرین کدامند ؟

شاید در نگاه اول تعریف کارآفرینی مفهومی ساده و قابل فهم به نظر برسد، ولی تعریف دقیق و یکسانی میان همگان وجود ندارد. تعریف‌های زیادی وجود دارد که ویژگی های مختلف کارآفرینی و جنبه‌های شخصیتی را توصیف می‌کنند. در این مقاله سعی داریم تا شما را با تعریف کارآفرینی و ویژگی‌های یک کارآفرین آشنا سازیم. اگر قصد شروع کار جدید را دارید حتما مقاله راه اندازی کسب و کار را نیز مطالعه نمایید.

برای دریافت مشاوره در زمینه های کارآفرینی از مشاوره مرکز مشاوره کسب و کار کاردوک می توانید با شماره 02166418908 تماس بگیرید.

کارآفرین کیست ؟ کارآفرینی چیست ؟

همانطور که گفته شده علارغم تصور کلی در مورد کارآفرینی، تعریف واحدی برای کارآفرینی وجود ندارد. اینکه کارآفرینی را یک علم بدانیم و یا اینکه کسانی بخواهند بین کارمندی و کارآفرینی یکی را انتخاب کنند،  دغدغه‌ای است که در یک قرن اخیر ذهن بسیاری از افراد را به خود مشغل کرده است. اما ژوزف شومپیتر (پدر کارافرینی) تعریف کارآفرینی را از مفهوم صرفه جویی و فرصت پروری می‌دید. شومپیتر به رابطه بین نوآوری و کارآفرینی توجه ویژه داشت. او پنج شیوه را در نوآوری مطرح می‌کند که عبارتند از:

  • معرفی یک محصول جدید (کالا یا خدمات)
  • به کارگیری شیوه‌ای نو برای تولید یک محصول قدیمی
  • کشف یک منبع جدید برای بدست آوردن مواد اولیه
  • ایجاد یک ساختار جدید برای یک صنعت

ویژگی های کارآفرین

ویژگی های رفتاری زیر از جمله ویژگی‌هایی است که به تمام کارآفرینان نسبت داده می‌شود:

  • خلاقیت
  • پیشرو بودن
  • آینده نگری یا پیش بینی آینده
  • آینده سازی
  • ریسک پذیری
  • ارزش آفرینی
  • ایجاد اشتغال و کار
  • خلق ثروت

در ادامه به توضیح هر کدام از ویژگی‌های کارآفرینان می‌پردازیم تا با مفهوم هر کدام بهتر آشنا شوید. جهت آموزش مهارت های کارآفرینی کلیک کنید.

خلاقیت از ویژگی های کارآفرین

به کلی خلاقیت به معنی خلق یک اثر جدید با به کارگیری قدرت تخیل است. فرایند کارآفرینی فردی و سازمانی، از خلاقیت شروع می‌شود. خلاقیت و نوآوری اولین مرحله کارآفرینی است که با به کارگیری آن برای رفع یک مشکل در سطح جامعه و یا سازمان می‌توانید مسیر کارآفرینی خود را شروع کنید.

پشرو بودن

در این مرحله شما باید ایده خود را عملی کنید. شاید اولین نفری باشید که شروع به ارائه این خدمت یا محصول می‌کنید، در نتیجه در این مسیر با مشکلات، مخالفت‌ها و چالش‌های بسیاری روبرو خواهید شد. فراتر رفتن از مرکز امکانات از جمله ویژگی‌های یک کارآفرین است. کارافرینی یک فرایند است که در آن، فرصت‌هایی را که می‌بینید، بدون توجه به منابع و شرایطی که در زمان حال دارید، تعقیب کنید تا بتوانید از کالا و خدمت خودتان که در آینده خلق ارزش می‌کند، بهره ببرید.

تفاوت اصلی کارآفرینان با سایر افراد جامعه عمل است. آن‌ها اقدام می‌کنند و فکر خود را عملی خواهند ساخت. اگر یک کارآفرین جایی حرفی بشنود، شکایتی داشته باشد، فرصتی ببیند، تهدیدی حس کند، راهکار را در اقدام کردن با خلق یک کسب و کار جدید ببیند، می‌کوشد تا نسبت به دیده‌ها و شنیده‌های خود عکس العملی نشان دهد.

آینده نگری ( پیش بینی آینده ) و آینده سازی

داشتن دیدگاهی وسیع‌تر نسبت به آینده، لازمه موفقیت در تولید یک محصول یا خدمت است. یک کارآفرین با آینده نگری، محصولی (کالا یا خدمتی) را ارائه می‌دهد، تنها برای زمان حال مخاطبانش طراحی نشده است بلکه پاسخگوی نیازهای آینده مشتریانش نیز می‌باشد.

ریسک پذیری از ویژگی های کارآفرین

اگر تاکنون شکست نخوردید یا اشتباهی نکردید به یقین بدانید که تا حالا کار بزرگی انجام نداده‌اید. کسی که کسب و کاری را راه اندازی می‌کند، ریسک این کار را می‌پذیرد. به این امید که از این ریسک کردن سودی بدست آورد. البته ریسک پذیری منطقی و مبتنی بر استدلال با تصمیم گیری هیجانی تفاوت بسیاری دارد.

ارزش آفرینی

هدف اصلی یک کار آفرین چیست ؟ شاید ابتدا فکر کنید پول و ثروت هدف یک کارآفرین است. در حالی که برخلاف تصور عمومی کارآفرینان در تلاشند تا محصولی (کالا یا خدماتی) را به مخاطبان خود ارائه کنند تا با استفاده از آن چیزی به مشتریان خود اضافه کرده باشند. بدهی است که ارائه یک محصول ارزشمند منجر به رسیدن پول و ثروت می‌شود و حتی می‌توان با سنجش گردش مالی کسب و کارتان، میزان موفقیت آن را ارزیابی کنید.

مرکز مشاوره کسب و کار کاردوک

مرکز مشاوره کسب و کار کاردوک با بهرمندی از یک تیم متخصص و با تجربه در زمینه کسب و کار، پاسخگوی سوالات و مشکلات شما در زمینه کسب و کار می‌باشد.

برای دریافت مشاوره در زمینه های کارآفرینی از مشاوره مرکز کاردوک می توانید با شماره 02166418908 تماس بگیرید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
دریافت مشاوره